Počeo Sea Dance festival

autor: Isidora Marković 0

Drugo izdanje Sea Dance festivala, koji je prošle godine proglašen za najbolji u kategorije do 40.000 posetilaca, svečano je otvoreno vatrometom u ponoć na plaži Jaz u Budvi. 

Festival je otvorila čuvena grupa The Prodigy, a više od 35.000 posetilaca je uživalo uz prve taktove pesme Breathe, nakon čega su se ređali i ostali kultni hitovi – Firestarter, Omen, Smack my bitch up. Pored starih i najpoznatijih pesama, The Prodigy su izveli i hitove sa poslednjeg albuma The day is my enemy, Nasty i mnoge druge. Nakon nastupa najjačeg britanskog trojca ratnici su imali priliku da poslušaju i holanđanski drum and bass trio Noisia koji su se trudili da održe energiju svojih prethodnika puštajući remikse najvećih hitova grupe The Prodigy.

Dok je tvrdi zvuk vlada glavnom festivalskom binom, na drugom kraju, na samoj plaži, Durante je house melodijama pripremio publiku za nastup Denisa Jašarevića, slovenačkog DJ-a poznatijeg kao Gramatik, koji je uz podršku žive trube i gitare priredio pravi muzički spektakl na Dance paradise bini kombinujući elektro, glitch, dubstep, folk i hip-hop. Žurka na plaži trajala je do jutarnjih časova.

Pored dve glavne bine posetioci su uživali i na Regge bini, kao i uz latino ritmove na plaži. Oni koji su propustili nastupe najvećih izvođača na prethodnih nekoliko izdanja Exit festivala, mogli su da pogledaju kakva je bila atmosfera na Cinema bini.

Sea dance festival traje do subote, a na sedam festivalskih bina atmosferu će praviti Rudimental, Sigma, James Zabiela, Roisin Murphy, Black Sun Emipre i mnogi drugi.

Nema komentara

Napišite komentar