Otvarani kišobrani, zatvoren festival

autor: Dunja Funduk 0

Festival uličnih svirača završen je sinoć. Program pod nazivom Plesno veče u Katoličkoj porti podrazumevao je nastupe  sastava Belgrade Dixieland Orchestra, VIS Limunada i kalifornijskih majstora svinga Phat Cat Swinger, a trajao je više od četiri sata.

Foto: ulicnisviraci.com

Beogradski sastavi dobro su zagrejali i razdrmali okupljene, a onda je na scenu stupio američki bend Phat Cat Swinger. Svirajući obrade, kao i svoje materijale, Portu su pretvorili u pravi plesni studio, a žurka je trajala još puna dva sata.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na Trgu slobode. Ilija Ludvig, Kezz i hiphoperi Movaizhaleine  koji su stigli čak iz Gabona, zabavljali su okupljene, svi na sebi svojstven način.

Na Pozorišnom trgu, ekipa O radija dugo je najavljivala iznenađenje, a ostvarivanje plana nisu mogli da pokvare ni loši vremenski uslovi. Naime, novinari O radija su ujedno i veoma talentovani muzičari. Redakcija je oformila bend pod nazivom Killing me Sophie i publici se predstavila u potpuno novom svetlu, predstavivši im na taj način i svoju radio stanicu.

Foto: ulicnisviraci.com

Još jedan nastup koji je privukao i zadržao publiku bio je nastup Plesnog udruženja Groove koji su ispred Gradske biblioteke predstavljali različite plesove, a njihovu strast prema igri potvrdilo je i to što ih je pri izvođenju poslednje tačke uhvatio pljusak, ali oni su nastavili sa izvođenjem koreografije, što su okupljeni pozdravili solidarišući se sa izvođačima i isprativši nastup do kraja. Nastupi akrobata, performera i žonglera morali su biti otkazani zbog kiše, pa je publika na žalost ostala uskraćena za ovaj deo programa. Ipak, loše vremenske prilike poslednjeg dana Festivala nisu pokvarile ovaj veliki kulturni događaj.

Festival uličnih svirača, 15. po redu, održan je od 3. do 5. septembra u Novom Sadu ,a organizovala ga je Umetnička asocijacija Inbox. Učestvovalo je više od 36 izvođača iz zemlje, regiona, kao i celog sveta, a ova manifestacija je još jednom pokazala zašto ponosno nosi titulu jedinog evropskog festivala u Srbiji.

Nema komentara

Napišite komentar