Održan festival Poezika 2016

autor: Lola Košarić Antonić 0

Poezika, festival autorske muzike predstavlja nam regionalne kantautore, muzičare, pesnike tekstopisce i bendove. Najbrojniji su ipak noviji muzičari i autori. Festival je i ove godine, sada četvrti put ujedinio regionalne muzičare u novosadskom Kulturnom centru, tri večeri zaredom.

Foto: Lola Košarić Antonić

„Na festivalu nastupaju autori koji neguju kulturu dobrog stiha, čija muzika ima obaveznu poetsku vrednost i kvalitetan lirski sadržaj. Imidž festivala POEZIKA zasniva se na promociji istrajnog autorskog rada, originalnog izraza i izrazitog izvođačkog potencijala”, tako organizatori predstavljaju festival.

Pobednici konkursa otvorili su prve dve festivalske večeri svojim autorskim radom. Po odluci članova žirija, ovogodišnja pobednica je mlada autorka Kim Tamara Žebić, a po glasovima publike Nemanja Nešić koji se muzikom profesionalno bavi dvadesetak godina.

Koncert Nemanje Nešića, foto: Lola Košarić Antonić

Ovogodišnji učesnici bili su: TI pop duo, Lovely Quinces, Ana Ćurčin, šansonjer Kralj Čačka (nije kralj bez pokrića), džez pop bend - Divanhana, i Dijana Stena, autorka koja sa bendom odlično peva na italijanskom jeziku.

U sklopu muzike i autorstva drugo veče prikazan je i film Maske, koji govori o životu, umetnosti i radu Slobodana Tišme, čiji je autor Brankica Drašković. Regionalni izvođači ovih godina dolazili su i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, a bilo je i gostiju iz Amerike. Pored Novog Sada, najavljen je jedan festivalski dan i u Kotoru.

Autori koji žele da predstave svoje radove za sledeći festival, i steknu profesionalna iskustva mogu da se prijave na konkurs preko sajta: poezika.com/konkurs. Magazin Poezika objavljivaće dospele pesme, a publika je ta koja glasanjem bira.

Nema komentara

Napišite komentar