Odabrani izvođači za Gradić fest

autor: Milan Damjanović 0

Odabrani su izvođači koji će nastupati na 21. izdanju Festivala uličnih svirača - Gradić fest, koji će i ove godine biti održan u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 26. do 28. avgusta.

Foto: Festival uličnih svirača

Svake godine okosnicu programa čine uglavnom mladi umetnici i muzički sastavi iz zemlje i okruženja. Ove godine lokalna, novosadska scena imaće predstavnike različitih žanrova i stilova. Od performansa sa vatrom sastava Ludifiko do klasilčnih uličnih izvođača poput benda The Bad Week, koji već godinu dana svira na ulicama Novog Sada.

Na ulicama Gradića nastupiće i bend Klo Klo, Ansambl Opus, Darko i Minimoji, The Kitnikez, zatim Stefan i Akustični Gadovi, Vanja Ilić, Creative movement, Inspire Concept Dance studio iz Novog Sada i PJ Duo.

Za žurku u Gradiću biće zaduženi Filip Grujić i Beton i Šljokice iz Novog Sada, a Kreativni pogon i Street dance show by PSB & Groove napraviće ulični performans u Beogradskoj ulici.

Beogradski izvođači i ove godine čine značajni deo programa, pa će tako na uličnim punktovima festivala nastupiti singer-songwriter projekat Tankman iza kojeg stoji Goran Štrbo, a čija muzika varira između amerikane, tragova pank roka i alternative. Iz Beograda dolaze i Rocher Jazz Bend, Swingsi, Nikola Albahari Salaćanin i VanGoga dvojac.

Melanholično-banatski džez sving donosi Drvo Truo koji dolazi iz Kikinde, dok će Nikola Radonjić na festivalu izvoditi pesme koje najčešće piše u noćnoj smeni u hotelu u Subotici. Dodatak ovogodišnjem programu biće i Banda Drvena, Nadatheatar, Faust, Zamalo Vidre i o.k.o.t. i Mitar Zorić.

Žongler i klovn Excentrico Barrilete iz Italije, koji je do sada nastupao u više od dvadeset zemalja širom sveta, stiže krajem leta i u Gradić.

Osim regionalnih i domaćih izvođača koji su odabrani putem konkursa, na festivalu će još nastupiti i umetnici po pozivu, koji će biti naknadno objavljeni. Svi programi će i ovog puta biti potpuno besplatni za posetioce.

Nema komentara

Napišite komentar