Muzički odjek: November favorites

autor: Isidora Marković 0

Kao i svaka 'nnah, red bi bio da i ja izdvojim svoje favorite za ovaj mesec. Iako mi se sredinom meseca činilo da kraja nema i da nam novembar ništa muzički kvalitetno ne donosi, dopustila sam samoj sebi da se ubedim da grešim, pa tako ne bih dalje dužila sa uvodom, te bih prepustila vama da vidite da odobrite moje favorite.

1. Brodinski feat. SD – Can't help myself

Svetlo na kraju tunela, ili svetlo na kraju meseca. Fantastično, magično, energično. Tehno. Brodinski je uspeo po ko zna koji put da ukomponuje stari sirovi tehno zvuk sa modernim hip-hop zvukom koji upotpunjuje dvadesetogodišnji SD. Iako nisam doživela rejvove devedesetih, usuđujem se da kažem da su trake poput ove sigurno punile ljude energijom, na svim onim andergraund žurkama koje današnjem društvu fale.

Ostatak liste neću rangirati po omiljenosti, ali ovo je defitivno moj broj jedan u novembru.

2. Tourist feat. Years & Years - Illuminate

Jesenja jutra i šetnja kroz kampus u pola osam ujutru. Britanci ne prestaju sa „proizvodnjom“ electro-pop izvođača, koji su dokaz da je Velika Britanija centar kvalitetne muzike i budućnost alternativnije scene.

3. Ariana Grande – Santa tell me

Mlada dama polako ali sigurno iskače svima iz frižidera, a kao neko ko inače izrazito ne voli takve izvođače, Arianu Grande bih izdvojila na drugu stranu, jer je jedna od istinskih pop diva. Svojim brodvejskim sopranom podseća na mladu Mariah Carey, stavom na mladu Britney (nadajmo se da neće i završiti kao ona), pokretima na Beyonce – pop diva u najavi. „Santa tell me“ najavljuje decembar, blagodeti snega i praznika, sve dok ne napada sneg do kolena, a praznici se ne završe spremanjem za ispitni rok.

4. 5 years of mau5

Dugoiščekivani Deadmau5ov album konačno je ugledao svetlost interneta. Kompilacija najbitnijih mau5ovih radova u proteklih pet godina je naročit poklon svim fanovima, pošto je sad već poznato da je on neko ko ne mari za torrent i ostale piratske varijante skidanja sa interneta. Prvi CD albuma sastoji se iz deset najistaknutijih remek-dela, a drugi CD mau5 je pustio svojim prijateljima da urede na svoj način, pa tako mogu da se čuju remixi njegovih najpoznatijih melodija, urađeni maestralnim prstima Dillona Francisa, Madeona, Pig&Dana, Erica Prydza i mnogih drugih.

5. Sleigh Bells feat. Tink – That did it

Za sve ljubitelje synth i noise-popa Sleigh Bells su se setili svojih fanova i posle više od godinu dana objavili novu pesmu. Tipična vesela melodija i tekst ne razlikuju se mnogo od ostalih sa poslednjeg albuma „Bitter rivals“, ali je svakako lepo znati da su Sleigh Bells u novembru 2014. godine pokazali da su i dalje tu.

6. Mikky Ekko – Mourning doves

Da li i vi pripadate grupi ljudi koja je posle dueta „Stay“sa Rihannom zaboravila na divnog Mikky Ekkoa? Kad bih mogla da vam kažem – sram vas bilo – rekla bih vam, ali pošto ne mogu, samo ću vas uputiti u lik i delo neverovatno emotivnog, talentovanog Mikky-a. Prepoznatljiv po svojim „bluzastim“ baršunastim glasovnim sposobnostima, emotivnim tekstovima, laganim ritmovima, Ekko je neko ko će tek osvojiti srca svetske scene, a za početak neka to budu vaša.

 

 

 

Nema komentara

Napišite komentar