Muzički odjek: Most expensivest sh*it by 2 Chainz

autor: Isidora Marković 0

Magazin GQ već neko vreme na svom Youtube kanalu prikazuje serijal „Most expensivest sh*t“, čiji je domaćin 2 Chainz. Iako vam se možda čini da ovo baš i nema neke veze sa muzikom, 2 Chainz jedno je od najcenjenijih imena svetske hip-hop scene, samo tokom 2012. godine osvojio je četiri BET hip-hop nagrade, a 2013. je dobio čak tri nominacije za Grammy nagrade u rep kategorijama.

foto: theplaceforthings.com

No, da se vratimo na GQ-ov serijal. Sama ideja je - verovali ili ne - realizovana sa namerom da se pokaže kakve sve gluposti koštaju više od stvarne vrednosti, a da se uz to zabavite uz genijalne komentare gospodina 2 Chainza. A da ironija bude još veća, sam 2 Chainz verovatno ne može sebi da priušti većinu tih stvari.

Prva epizoda posvećena je najskupljem hamburgeru na svetu, koji je čak uvršten u Ginisovu knjigu rekorda, a fabulozna cena je čak 295 dolara. „Le burger extravagant“ (L bržr ekstravagont – jer naziv na engleskom ne bi zvučao toliko skupo, pa zašto da ne bude na francuskom) u sebi sadrži neko nepoznato japansko meso, milion skupih začina i bespotrebnih dodataka za hamburger, a povrh svega zemička je posuta 24-karatnim zlatom. Naravno, užitak ne bi bio potpun ukoliko posle dobrog obroka ne biste mogli da zube pročačkate zlatnom čačkalicom (naravno, tu je i dijamant na vrhu). Ali ipak, iza cele ove ekstravagantne gastronomske avanture stoji lepa priča, pa se tako celokupan prihod od ovih hamburgera donira u fond za beskućnike Njujorka.

Ako mislite da je već i ovo previše, usudite se da pogledate kako izgleda sladoled od 1.000 dolara, slušalice od 30 hiljada, a i mnoge druge bespotrebne skupocenosti.

Uživajte uz celokupni serijal. https://www.youtube.com/playlist?list=PL0hKMB1-xkc9aZO3T_wTOm7sphgxLtkA9

 

Nema komentara

Napišite komentar