Muzički odjek: Milky Chance

autor: Isidora Marković 0

Bliži se jubilarno 15. održavanje Exit fesitvala, a sa njim i prilika da se susretnemo sa odličnim imenima svetske scene. Dok željno iščekujete nova i još bolja imena, upoznajte sa onima koji vam možda nisu toliko poznati, ali jesu vredni pažnje.

foto: pinterest.com

Duo koji će nastupiti 12. jula na glavnoj bini Exit festivala dolazi iz Nemačke, a zove se Milky Chance. Već samo ime nosi u sebi indie duh, pa tako njihova muzika i predstavlja spoj indie-popa, elektronske muzike i akustične gitare. Ceo svet vapi za nečim drugačijim, a Clemens i Philipp zaista nude nešto sasvim drugačije.

Njihova numera Stolen Dance već je osvojila ceo svet i sve radijske top liste, iako je zaista zvučala kao samo još jedan letnji one hit wonder i dalje je prisutna i ne zamara kao svi ostali letnji hitovi na koje smo navikli.

Sadnecessary je naziv njihovog albuma prvenca koji pored svima dobro poznate Slow Dance sadrži odlične melodije i tekstove, pa tako kritičari izdvajaju i Down By the River, ali je zaista svaka pesma vredna izdvojenog vremena, kao i slušanja albuma na repeatu.

Hrapavi vokal Clemensa Rehbeina lako osvaja uši, a lagane melodije opuštaju i duh i telo. Različite izvođače obeležavam različitim godišnjim dobima, međutim Milky Chance je nemoguće smestiti u samo jedan period godine, kao ni u jedan žanr. Milky Chance je žanr za sebe. 12. jula nas čeka odličan koncert koji bi bilo šteta propustiti.
            

Nema komentara

Napišite komentar