Muzički odjek by Dorannah: Iz ovonedeljne ponude izdvajamo...

autor: Isidora Marković 0

Izuzetno je teško izdvojiti samo jednu stvar sa svetske muzičke sene koja je obeležila prethodnu nedelju, tako da je najbolje izdvojiti nekoliko njih, bez određenog redosleda, tj. rangiranja po (ne)kvalitetu: 

foto: mwasasaid.com

1. Nicky Minaj ft. Drake, Chris Brown & Lil Wayne – Only

Moguće je da mnogi pomisle „bljak“ kad pročitaju ova četiri imena, ali je sasvim sigurno da je mnogo više onih koji pomisle „WOW“. Bez obzira na to da li ste fan prve dame Young Money-a i ostatka ekipe ili ne, morate da priznate da nije mala stvar čuti da su baš oni sarađivali, a ako svemu tome dodamo da je traku producirao Dr. Luke, koji je radio za najveća imena svetske pop scene poput Pink, Rihanne, Katy Perry itd, rešenje „jednačine“ je trap hit u najavi.

foto: theophiluslondon.com

2. Theophilus London – Vibes

Usuđujem se da kažem da novi album Theophilusa Londona ne samo da je jedno od najboljih ostvarenja prethodne nedelje, nego i cele godine. Producent Vibes-a je ni manje ni više nego Kanye West, što već sasvim dovoljno govori o samom kvalitetu albuma. Ono što Theophilusa izdvaja od mase novih imena rep scene je izuzetno kvalitetan moderan zvuk. Već u prvoj traci Water me čuju se pomalo neritmične melodije, koje savršeno imaju smisla i daju jedan sasvim novi vajb rep i hip-hop sceni. Moglo bi se čak i reći da je u pitanju do sada neotkriven muzički žanr, nekakva mešavina Kraftwerka, Brodinskog, ali i recimo Michaela Jacksona. Uživajte u besplatnom streamu Vibes-a. https://soundcloud.com/theophilusl/sets/theophilus-london-vibes-album-stream/s-C4hDs

3. Drake

Odluka da svoj 28. rođendan proslavi uz poklon za javnost – tri nove pesme, oduševila je sve fanove i zagolicala im maštu kako će izgledati album Views from the 6, koji je u pripremi. 6 god, Heat of the moment  i How bout now mogu se poslušati na Drake-ovom oficijelnom Soundcloud profilu, a uz stihove All the school kids are so sick of books and learnin' / They don't read anymore, they don't even read anymore / They just wanna be like all the rappers that I can't stand na vama je da procenite koliko novi album obećava.

4. Calvin Harris ft. HAIM – Pray to God

Očekivano neočekivana saradnja sada već jednog od najpopularnijih svetskih didžejeva i pop-rok sestara Haim prijatno je iznenadila fanove i jedne i druge strane. Harris do sada poznatim pesmama sa budućeg albuma obećava malo manje komercijalan zvuk, ali ipak ostaje dosledan svom EDM fazonu, što je svakako okej, dok je u granicama normale. Pray to God će definitivno uskoro zaraziti sve radio stanice i muzičke tv kanale, kako zbog mekanog indi zvuka koji donosi trio HAIM, tako i zbog već dobro poznatog „plesni podijum“ fazona Calvina Harrisa.

Ovim bih i zaključila prethodnu nedelju, koja je definitivno bila izuetno interesantna za celokupnu svetsku popularnu scenu, a na nama je da pronađemo ono što prija našem uhu, kao i da odbijemo ono što probija bubne opne.

 

Nema komentara

Napišite komentar