Mrvica Pariza u Novom Sadu

autor: Radovan Ciganović 0

Ulice Novog Sada će od 3. do 5. septembra biti nešto sličnije pariskim nego obično, jer će se u gradu održati 15. po redu „Festival uličnih svirača". Svečano otvaranje jubilarnog izdanja počeće u četvrtak u 20:30 sati, ispred Varadinskog mosta, a završiće se u centru grada.

Foto: luftika.rs

Svečana festivalska povorka, upotpunjena muzičkim i plesnim sadržajima krenuće Bulevarom Mihaila Pupina, a zatim Ulicom Modene do Trga slobode, gde će oko 21:30 sati početi koncerti. Planirani su nastupi sastava Let 3 iz Rijeke, i novosadskog benda Atheist rap.

Sam program će, kao i ostalim danima, početi ranije, te će već od 16 sati Novosađani i ostali posetioci moći da uživaju u različitim sadržajima. Zvuci svinga i džeza pored harmonike, pozorišna predstava za decu pored vatrenih latinoameričkih plesova – biće tokom tri festivalska dana uobičajena slika našeg grada.

Ove godine učešće će uzeti 36 izvođača, plesnih, muzičkih i pozorišnih grupa iz zemlje i inostranstva, a publika će, osim u odličnoj muzici, moći da uživa i u nastupima komičara, pantomimičara, akrobata, plesača i glumaca.

„Festival uličnih svirača“ održava se u Novom Sadu od 2001. godine, a organizator je Umetnička asocijacija Inbox, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Nema komentara

Napišite komentar