M.O.R.T. donosi bluz-pank zvuk

autor: Sanja Đorđević 0

Sinjski bend M.O.R.T, poznat po ozbiljnom pristupu muzici i još kvalitetnijim smislom za humor, nastupiće u petak, 23. novembra u Gerila baru u Novom Sadu, sa početkom u 23h.

Photo: Nada Maleš

Kako kažu za Odjek, raduju se nastupu i dolaze „puni rokenrola i želje za tulumom i druženjem.“

– Očekujemo stiske, vriske, nula, nanula, skakanja, grljenja, sepet sepeta, tovar tovara, trica, žica, devojačkih guzica i još mnogo lipih, lipih stvari – veselo uskliču Mortovci i pozivaju novosadsku publiku na svirku.

Njihova priča počinje 2003. godine, kada su bend osnovali pevač Ivan Katić John, gitarista Bože Blajić Zvrk i basista Jakov Maleš Kikos. Nakon nepunih deset godina, tačnije 2012. nadograđuju svoj zvuk priključivanjem bubnjara Milana Milača Mila.

Nakon godinu dana uhodavanja, snimaju demo album „Vrhunsko dno“ (2012), kojim su osvojili bine svih zemalja u regionu. O kvalitetu albuma najbolje govori pobeđivanje na festivalima poput Jelen Demofesta  u Banja Luci i Rock Off-u. Ovi i drugi uspesi bili su im motiv da objave album „Odel za žešće“ (2014). Poslednje njihovo ostvarenje, album „Tužna kocka“ objavljen je pre 2016, čime je bend postavio tradiciju objavljivanja albuma na svake dve godine.

U septembru 2018. počeli su crowdfunding kampanju na platformi IndieGoGo, kojom žele da prikupe dovoljno sredstava da objave album na engleskom i time prošire svoju publiku.

– Najbolje se osjećamo kad smo na cesti, koncerti su naša najbolja strana, a prostor koji smo već nekoliko puta prešli uzduž i poprijeko nam postaje premalen. Već smo imali nekoliko izleta, bili smo u Beču, Londonu i Liverpoolu. Naša glazba je dobro prihvaćena, ali očito da publika puno bolje reagira ako razumije tekst – navodi se na njihovom sajtu.

Više informacija o nastupu u Novom Sadu pronađite OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar