Ljubičice kreću na prolećnu turneju

autor: M.S. 0

Pančevački elektro bluz duo Ljubičice započeće svoju prolećnu turneju svirkom u Novom Sadu, 28. marta u domu b-612, sa početkom u 21 čas. Lokalnu podršku pružiće im kantautorka Nađa.

Dvojac koji čine muzičari i producenti Vuk i Petar Stevanović predstavili su se novosadskoj publici na Gradić festu, nastupom u Bulevar buksu, ali i na rođendanu našeg portala krajem prošle godine.

Početak turneje prvobitno je bio zakazan za 8. mart, ali je usled povrede jednog od članova odložen, a turneja je dobila nezvanični naziv „Ako Pera ustane“.

Nakon duge pauze, bend najavljuje „diskografske pupoljke koji bi trebalo da se razviju u buket novog albuma.“

U protekloj dekadi objavili su tri albuma, dva EP izdanja i četiri singla, a u svom novom projektu kombinuju moderne bitove sa gitarama iz šezdesetih, uz bogat muzički jezik.

Iako, kako kažu, pevaju o temama iz svakodnevnog života, čine to na nesvakidašnji način, uz šarmantni podsmeh toksičnim društvenim pojavama.

Sarađivali su sa brojnim regionalnim i svetskim muzičarima, a plodovi te saradnje su muzika za seriju „Žigosani u reketu“, singl „Bombonice“ sa Sajsi MC, nastup na Tašmajdanu kao predgrupa Dubiozi Kolektivu, a pesma „Jedva čekam rat ljudi protiv mašina“ ušla je u Dvestadvojkin izbor za singl 2018. godine uprkos tome što studijska verzija još nije objavljena.

Dodatne informacije o nastupu u Novom Sadu nalaze se OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar