Koncerti studenata Akademije umetnosti Novi Sad

autor: Nina Adžić 0

Akademija umetnosti Novi Sad i ove nedelje organizuje nekoliko koncerata, na različitim lokacijama u gradu, koji će biti održani u ponedeljak 16, odnosno u utorak 17. maja, a moći će da se čuju solo pevanje, klavir, violina i još ponešto.

(news.discovery.com)

U ponedeljak u 19.00 biće održan koncert studenata katedre za solo pevanje, na kome će studenti izvoditi dela Pergolesija, Mocarta, Mendelsona, Hana, Donicetija, Čajkovskog, Verdija i Pučinija. Koncert će se održati u Multimedijalnom centru, u ulici Đure Jakšića broj 7.

Drugi koncert održaće se takođe u ponedeljak u 19.30, na kome će studenti katedre za klavirski praktikum svirati dela Bartoka, Mesijana, Dvoržaka, Fragoza, Mekdauela, pa sve do Beljanskog i Desnice. Koncert će se održati u svečanoj sali novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”.

U utorak će u svečanoj sali Gradske kuće koncert održati violinista Igor Subotin, koji će izvoditi dela Baha, Bramsa i Vijenjavskog, uz klavirsku podršku Sanje Radulović. Koncert poćinje u 19.00.

Nešto kasnije istog dana studenti muzičke pedagogije „Canto pedagogico” održaće koncert u holu Akademije umetnosti, u zgradi na Petrovaradinskoj tvrđavi, sa početkom u 20.00. Oni će na bini izvesti dela Šuberta, Bramsa, Konjovića, Ovale i muziku iz filmova.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Nema komentara

Napišite komentar