Karnevalska atmosfera obeležila prvi dan 23. "Festivala uličnih svirača"

autor: Aleksa Ćirić 0

U četvrtak 24. avgusta, zvanično je počeo 23. „Festival ulilnih svirača“. Početak je tradicionalno obeležila karnevalska šetnja i muzički nastupi duž Bulevara Mihajla Pupina do Beogradske kapije u Petrovaradinu.

Foto: Aleksa Ćirić

Na samom početku ispred zgrade Banovine, publika je prisustvovala muzičkom miksu DJ-a MKDSL čiji je nastup upotpunila plesna grupa. Povorka je u 20 časova polako krenula ka Petrovaradinu, a okupljeni građani su u dobrom raspoloženju pratili i kamion sa kog je svirao MKDSL i energiju koju je njegov nastup emitovao. Pored muzičko-plesnog performansa, bili su prisutni zabavljači na štulama, maskote Diznijevih likova koji su zabavljali mnogobrojnu decu, kao i neizostavni orgromni traktor koji je predvodio celu kolonu i koji aludira na nastup DJ-a.

Foto: Aleksa Ćirić

Po dolasku do bine ispred Beogradske kapije, poslednji miksevi MKDSL-a pripremili su publiku za glavni nastup večeri, koncert Bojane Vunturišević. Energija koju je ona imala između publike i na bini bila je vrlo energična. Publiku je pozdravila više puta, kao i publika nju, a svi su zajedno pevali njene najpoznatije hitove, poput „Kese etikete“, „Daljine“, „Noćni program“ ali i pesme drugih izvođača koje je Bojana adaptirala svom stilu. Posle nastupa ove kantautorke, publiku je zabavljao italijanski bend „Rusty Brass Band“ koji je održao energiju nastalu na prethodnom nastupu.

Foto: Aleksa Ćirić

Pored Beogradske kapije, festival je imao i druge punktove. Na punktu u Štrosmajerovoj ulici publika je imala prilike da čuje mnoge izvođače iz drugih zemalja kao što su VOADO (Hrvatska), El Loren (Španija), Mišel Rošika (Italija)... Tradicionalno, veče u Štrosmajerovoj ulici se završilo nastupom Rosh-a, DJ koji je kombinovao žanrove poput fanka, hausa, repa.

Foto: Aleksa Ćirić

Od ove godine festival ima jedan novi punkt na Trgu prote Mihaldžića koji je bio obojen tonovima tanga i drugih latinoameričkih plesova. Tamo su nastupali TDJ Anchi i Novosadski tango kvintet. Pored muzičkog programa na trgu je publika mogla da pogleda i italijansku predstavu „La Famiglia Mirabella“.

Osim žurke na Petrovaradinu, partijalo se i u gradu, specifičnije u gradskim autobusima. Ove godine organizovani su posebni polasci na specijalnim linijama osmišljenim za ovaj festival. U autobusima su putnici koji su išli na festival ili sa njega slušali nastupe i uživali u muzičkoj atmosferi.

Foto: Aleksa Ćirić

Prvi dan festivala uspeo je da okupi mnogobrojne građane koji su došli uprkos visokoj temperaturi i uživali do kasnih večernjih časova.
 

Nema komentara

Napišite komentar