„Helping Hands“ onlajn koncert i aukcija grupe Metalika

autor: Branislava Kolarov 0

Ljubitelji tvrđeg zvuka koji su se zaželeli kvalitetne svirke i koncerata, ali i oni koji su i ranije radije izbegavali gužve i šutke, moći će zajedno da slušaju kultni hevi metal sastav Metalika uživo iz svojih domova. Bend će u subotu 14. novembra održati akustični lajvstrim koncert „Helping Hands“ na platformi nugs.tv s početkom u 23 časa po centralnoevropskom vremenu, a svi prikupljeni prihodi biće uplaćeni u dobrotvorne svrhe.

Foto: Metallica.com

Prvi humanitarni akustični koncert bend je održao pre dve godine u ovo vreme u San Francisku, a drugi po redu biće održan virtuelno ove subote i dostupan slušaocima širom sveta. Članovi grupe Metalika su proteklih meseci atmosferu sa svojih nastupa publici prenosili u nešto drugačijem formatu – putem nedeljnog serijala „Metallica Mondays“ u sklopu kog su objavljena 23 arhivska snimka koncerata koje je bend održao od početka karijere, dok će „Helping Hands“ biti njihov prvi lajvstrim nastup. 

Pored koncerta, fanovi i kolekcionari moći će i da učestvuju na aukciji birajući predmete od vinila i bend majica, preko autograma, sve do videopoziva sa članovima benda.

Cene karata kreću se od 15 dolara naviše i dostupne su na sajtu benda, a koncert će virtuelnim posetiocima biti dostupan za strimovanje tokom 48 sati nakon premijernog izvođenja. Sav prikupljeni novac od karata i aukcije biće uplaćen fondaciji grupe Metalika „All Within My Hands“, preko koje je tokom godine donirano više od pola miliona dolara za pomoć pogođenima pandemijom koronavirusa u Americi, kao i onima koji su usled pandemije ostali bez posla u industriji zabave i ugostiteljstva. 

Nema komentara

Napišite komentar