Finale "Gradić festa 2023": Završen festival koji spaja nespojivo

autor: Aleksa Ćirić 0

Završen je ovogodišnji, 23. po redu, „Festival uličnih svirača“. Ove večeri organizatori su raznovrsnim programom i interesantnom ponudom sadržaja uspeli da sačuvaju broj posetilaca od prvih trenutaka do kraja.

Foto: Aleksa Ćirić

Centar festivala, Beogradska kapija ponovo je bio najposećeniji punkt na festivalu. Na njemu su u toku poslednjeg dana nastupili, Filip Baloš, Dolores i bendovi Monohrom i A.N.D.R. x Retrospektiva.

Foto: Aleksa Ćirić

Ipak najviše kombinovanja žanrova bilo je na punktu u Štrosmajerovoj ulici koji je takođe privukao veliki broj ljudi. Aleksa Danić, Fairdrum, ZAR samo su neka od imena čija muzika se orila Štrosmajerovom ulicom.

Pored svih ovih muzičkih nastupa, nastavljen je i filmski program. Uz kratkometražne filmove sa festivala „Filmski front“, prikazan je i dugometražni film Aleksandra Reljića „do DASKE!“.

Foto: Aleksa Ćirić

Karakterisitka poslednje večeri „Uličnih svirača“ je ta da je u ponudi bilo mnogo klasične muzike. Orkestar „Kamerata“, PJ Dua i „Tri mrske trske“ na više punktova u Gradiću su održali koncerte klasične muzike koji su bili vrlo posećeni. Kao i sve tri prethodne večeri organizovan je i poseban program za najmlađe koji su bili prisutni u veoma velikom broju, i to ne samo na kreativnim radionicama, već i na nastupima na svim ostalim punktovima.

„Gradić fest“ reklamira se kao spoj različitih žanrova i stilova i veoma je uspešan u realizaciji toga, ali sada je na publici i kritikama da kažu da li postoji granica koja se ne prelazi kada je u pitanju (ne)spojivost žanrova.
23. po redu „Festival uličnih svirača“ zvanično je zatvoren u ponoć, a Gradić će već za godinu dana opet, makar na kratko, biti centar Novog Sada.
 

Nema komentara

Napišite komentar