Festival uličnih svirača u novom formatu

autor: Milan Damjanović 0

Ovogodišnji rođendanski program Festivala uličnih svirača biće održan 30. septembra, simultano u više gradskih kvartova. Planiranih 20 nastupa simbolično će obeležiti 20 godina postojanja festivala.

Foto: Festival uličnih svirača

Ideja organizatora  je da se jubilej obeleže u novom formatu da bismo „živi i zdravi dočekali neke naredne festivale“, pa će građani ovom prilikom program moći da prate sa svojih balkona i prozora.

Pored najzvučnijih imena kao što su Lollobrigida, Artan Lili, Stray Dogg i Vis Limunada, veliki deo ovogodišnjeg programa činiće novosadski bendovi, pa će u svom gradu nastupiti i arhipop bend Lepša Brena, novosadski kantautor FIPA, Killo killo banda i JAL (Josip A Lisac). Iz Beograda stiže Nenad Marić, poeta, pevač i gitarista koji nastupa pod imenom Kralj Čačka. Nastupiće i grupa Vroom, koja je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima - od underground klubova do velikih koncertnih sala, a sada će svoj nastup prilagoditi gradskim kvartovima.

Za ovogodišnji program koji će se odvijati od 19 časova do 22 časa, uz pomoć građana organizatori festivala izabrali su sledeće lokacije: Dragiše Brašovana (Liman 2), Alekse Šantića (Grbavica), Radnička (Stari Grad), Kozačinskog (Podbara), Prote Mihaldžića (Gradić), Šekspirova (Liman 3), Bate Brkića (Novo Naselje), Janka Čmelika (Detelinara), Gagarinova (Bulevar oslobođenja), Save Vukovića (Almaški kraj).

Tačan raspored izvođača po lokacijama će ostati tajna do samog početka nastupa.

Nema komentara

Napišite komentar