Exit poneo titulu najboljeg festivala u Evropi

autor: K.G. 0

Festival Exit osvojio je priznanje za najbolji festival u Evropi na dodeli Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards), koja je održana sinoć u Groningenu (Holandija).

U konkurenciji za najbolji evropski festival u 2013. godini bilo je više od 360 festivala iz 34 zemlje, a u glasanju je učestvovali oko 625.000 ljudi iz celog sveta. Festival Exit je od 2010. godine, kada je ustanovljena dodela EFA nagrada, svake godine ulazio u izbor deset najboljih festivala, a ove godine okitio se i glavnim priznanjem.Glasovi festivalskih fanova sabrani su sa glasovima EFA žirija, sastavljenog od najistaknutijih ličnosti iz evropske festivalske industrije i putem tog mehanizma Egzit je u decembru 2013. godine uvršten u deset finalista.

Nagradu je u Gronigenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji se zahvalio  festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za Exit.“Neki od vas već znaju da je Egzit festival jedinstven u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu. Verujemo da je društvena odgovornost Exit festivala i dalje važan razlog našeg postojanja”, istakao je Kovačević.

Dosadašnji dobitnici glavne nagrade (Best Major European Festival) su: “Open'er Festival” iz Poljske (2009/2010), “Sziget Festival” iz Mađarske (2011) i “Tomorrowland” iz Belgije (2012)

Ovogodišnje izdanje festivala Exit biće održano od 10. do 17. jula 2014, a prvi put festivalski program će biti organizovan u Srbiji (od 10. do 13. jula) i Crnoj Gori (od 15. do 17. jula).

Nema komentara

Napišite komentar