Drugo veče džez festivala uz Kurta Rozenvinkela

autor: V. Davidović 0

Drugo veče programa Novosadskog džez festivala u Srpskom narodnom pozorištu proteklo je jednako uzbudljivo i posećeno kao i prethodno na svečanom otvaranju. Muzička ponuda je bila kvalitetna, a još zvučnija imena savremene džez scene dobila su svoje mesto na sceni sale „Jovan Đorđević“.


Foto: Andrej Hložan

Veče je otvorio nastup Soularity benda na čelu sa novosadskim berklijevcem Vladimirom Samardžićem, a on je sa Nenadom Gajinom koji živi i radi u Parizu sklopio ovaj međunarodni projekat. Prva numera bila je „Cage“ koju je napisao bubnjar Moktar Samba. Nastup je ispraćen punom pažnjom publike, a svaka solaža je aplauzom. Vladimir je osvetlao obraz kako domaćinima tako i publici ovim inspirativnim nastupom tokom koga su uglavnom svirali njegove autorske stvari.

Zvezda večeri i najzvučnije ime sa sinoćnog repertoara bio je je Kurt Rozenvinkel sa svojim trijom koga su Novosađani sa oduševljenjem pozdravili. Nastup je takođe protekao uspešno u nešto mirnijem maniru i drugačijom energijom koja je dopirala sa bine. Dok su uz Soularity bend prisutni đuskali u svojim sedištima, Kurt ih je opustio plavim zvucima svoje gitare i zavalio glave u iste te stolice. Od pesme „Ease it“ Paula Čembersa kojom su počeli pa do samog kraja nastupa razmena fluida sa bine i isped nje bila je neprekidna.

Veče je vrlo efektno zatvorio nastup mladih umetnika iz Italije Keko Fornareli trija. U nešto manjem broju okupljenih usled kasnih sati, ovaj nastup je takođe uspešno završio. Veliki aplauzi i ovacije publike nisu izostali ni trećeg koncerta te večeri. Kao i prethodnu noć, džem sešn u Klubu „Trema“ trajao je do kasnih jutarnjih sati, a najavljen je i za večeras.

Nema komentara

Napišite komentar