Bogat program Akademije umetnosti

autor: N.A. 0

Kao i svake nedelje, Akademija umetnosti Novi Sad je organizovala nekoliko interesantnih događaja. Za ponedeljak 23. i utorak 24. maja pripremili su vam nekoliko koncerata, izložbu i performans na Trgu.

Danas u 17.00 održaće se kratak muzički događaj pod nazivom „Fanfare za Evropu - Dobrodošli u Novi Sad!”, pod umetničkim rukovodstvom profesora Nebojše Jovana Živkovića uz pratnju perkusionista i izvođača na limenim duvačkim instrumentima. Kao specijalni gost, najavljen je profesor Džon Vuton iz SAD- a, koji će svirati na pokretnim/ nosećim bubnjevima. Koncert će se održati kod Sahat kule na Petrovaradinskoj tvrđavi, a u 18.30 moći će da se posluša i na Trgu slobode.

Nešto kasnije, od 20.00, vreme je rezervisano za veče kamerne muzike. Studenti će svirati dela Anete Krausbrink, Barbera, Hjubera, Hindemita i Debisija. Koncert će se održati u holu Akademije umetnosti, u zgradi na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Sutra u 20.00 biće predstavljena izložba mladih umetnika Akademije umetnosti pod nazivom „Izgovori”. Ovaj projekat je zamišljen kao izložba radova nastalih u cilju analize raznorodnih vrsta komunikacije. Izložba će biti otvorena u SKCN Fabrika, u ulici Bulevar despota Srefana br. 5.

Istog dan, takođe od 20.00 biće održan koncert studenata violine, na kome će se izvoditi dela Paganinija, Mocarta, Bramsa, Laloa, Braha, Mendelsona i Vijenjavskog. Koncert će se održati u holu Akademije umetnosti.

Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Nema komentara

Napišite komentar