Artist to watch: Hayley Kiyoko

autor: Isidora Marković 0

Multitalentovana mlada dama sa jasnom porukom „Muzika može biti raj“ definitino je neko ko će osvojiti elektro-pop scenu. Hayley Kiyoko Alcroft, nekima možda već poznata iz filmova i serija Nickelodeon-a i Disneу-a, izbacila je svoj drugi EP pod nazivom This side of paradise

foto: alfitude.com

Ovaj naziv direktno govori o samoj muzici i onome što ona predstavlja, o sanjarenju i mogućnosti ispunjenja. Istoimena traka ispunjena je blagim notama koje teraju oči da se zatvore i telo na lagano igranje, a celokupna melodija upotpunjena je baršunastim glasom mlade Amerikanke. Moglo bi se reći da je njena muzika kombinacija onoga što rade Ellie Goulding i Sia, pop sa blagim dance ritmovima, a sve to ukomponovano sa fantastičnim mecosopranom.

Iako je možda trenutno muzičko tržište prezasićeno novim „zvezdama“ i talentima, nije teško izdvojiti one koji rade nešto na drugačiji način. Sama Hayley svoju želju za stvaranjem muzike opisuje kao izazov za ono što je pop trenutno, a realizacija je svakako uspešna. Teško je danas pričati o originalnosti kako same melodije, tako i teksta, ali čini se da joj uspeva da već ispričane priče o unutrašnjoj slobodi i ljubavi predstavi na neki specifičan način.

Hayley je rođena 1991. godine u Los Anđelesu, a već sa pet godina započela je svoju glumačku karijeru, nakon čega je usledilo i širenje talenta na muziku. Svira bubnjeve, gitaru, klavijature i harmoniku. Glumila je u filmovima Scooby-Doo! The mystery begins, Scooby-Doo! Curse of the lake monster i Lemonade mouth, a muzičku karijeru je započela 2007. u ženskoj pop grupi The Stunners. Solo karijeru je započela prošle godine, ali je sasvim sigurno da je kraj tekuće njeno vreme.

Dok nova dama elektro-pop scene ne stigne na muzičke top liste, uživajte u (usuđujem se da kažem) fantastičnoj pesmi This side of paradise

Nema komentara

Napišite komentar