Apgrade Festival 2020.

autor: Miloš Kuvelja 0

Jedan od najznačajnijih festivala elektronske muzike u državi ni ove godine neće izostati. Dolazi u promijenjenom obliku premješten u digitalni prostor, pa će muzički program 12. i 13, a potom i 19. i 20. decembra moći da se prati onlajn od kuće. Ovo izdanje predstavlja primjer kako festivalska industrija ipak može u da se razvija i evoluira pod pritiscima i izazovima pandemije. 

Foto: Anđela Petrović

Među izvođačima će biti istaknuta imena poput Tijane T i Marka Nastića, a sastav Bella Technika će u okviru nastupa premijerno predstaviti novi album planiran za 2021. godinu. 

Za lokaciju poslužio je ambijent Luke Beograd i silosa Žitomlina,  a nastupi značajnih predstavnika domaće DJ scene snimljeni su u visokoj 4K rezoluciji po kreativnim i estetskim standardima direktora fotografije Ivana Šijaka i Petra Popovića, kao i njihovih saradnika, studenata Fakulteta dramskih umetnosti. 

Medijski umjetnik i VJ Izvanredni Bob i Apgrade tim odgovorni su za ukupni koncept i realizaciju, art direkciju festivala potpisuje Marko Vuleta Đukanov, dok je izboru izvođača doprinio i beogradski klub "Drugstore" čija selekcija obuhvata jednu dnevnu programsku cjelinu.

Od prvog dana festivala virtuelnoj publici će biti dostupan i Aprgrade online shop gdje će se naći serijal majica sa ilustracijama koje su kreirali umjetnici koji godinama rade vizuelna rješenja za festivale i žurke u Beogradu. Dizajneri ovih majica jesu Stefan Unković, Braća Burazeri i Marko Vuleta Đukanov (floatingbastard). 

 

Nema komentara

Napišite komentar