Alternativna buka

autor: Dušan Čenejac 1

U subotu, 23. marta, u novosadskom kulturnom centru Dom B-612 održaće se svirka na kojoj će nastupati bendovi Deuforia, SNB, Flinch i Seeitmyway.

Deuforia je bend iz Santjaga, koji se striktno drži DIY (Do ityourself) filozofije sa muzičkim uticajima u hardcore/punk zvuku 80ih i 90ih. Tekstualno su okrenuti samokritici, borbi protiv korupcije i imperijalizma, kao i životu u zajednici.

Nakon Deuforie nastupiće SNB (Skupljeni na brzinu), bend koji je osnovan još 1995. godine u banatskom mestu Novi Kneževac. Prvi album objavili su još 2000, a nakon njega usledio je i album "Brzopletost".

Kao lokalna podrška nastupiće dva mlada benda koja su se našla na novoj kompilaciji Hardcore Novi Sad 2019, Flinch i Seeitmyway. Flinch je novo ime na novosadskoj sceni i nastali su iz nekadašnjeg sastava AgainstTheOdds, a nedavno su snimili i prvi EP pod nazivom "Askforhelp".

Publika će biti u prilici da čuje i Seeitmyway, akustični duo koji vuče uticaje emo-revival bendova sa punk i hardcore etikama. Mihajlo i Dušan su do sada izbacili EP "111" sa šest pesama i kažu da se od njih uskoro mogu očekivati nove pesme, kao i drugo EP izdanje na kojem uveliko rade.

– Repertoar bendova za svirku je sastavljen tako da svako u publici pronađe nešto što će im se to veče svideti, bilo da je u pitanju akustični set ili sirova hardcore i punk svirka, diverzitet postoji, kao i akcenat na pozitivnoj energiji, druženju i međusobnoj podršci. Što se tiče Dušana i mene, od nas možete to veče da očekujete isključivo srećne i vesele melodije, nešto dinamičniji scenski nastup od onog na koji ste se do sada navikli i eventualno po koju novu pesmu sa predstojećeg EP izdanja rekao je Mihajlo iz benda Seeitmyway.

Više informacija o događaju nalaze se OVDE.

1 Komentar

Napišite komentar