Album za hrabre

autor: Jelena Mirić 0

Promocija albuma "Heartsongs for the Brave" Filipa Vlatkovića biće održana se u subotu, 20. aprila u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Početak koncerta predviđen je za 19 časova.

Neobičan kantautor i producent koji nastupa pod imenom Fipa, predstaviće svoj audio-vizuelni spektakl indie-americano verzije, u sastavu svog pratećeg benda.

Album objavljen 21. marta snimljen je sa ekipom koja već ima iskustva u saradnji sa američkim indie i pop autorima kao što su They Might Be Giants i Neko Case. Album je nastao na relaciji Novi Sad - New York, a kao razlog ove  relacije, Filip navodi praksu na koju je išao za vreme studiranja.

– Budući da sam snimatelj i dizajner zvuka po struci, radeći u studiju dok sam imao „praznog hoda“, uspeo sam da to vreme iskoristim i snimim svoje stvari. Nakon nekoliko godina, kad sam se vratio, završio sam album u svom studiju u Novom Sadu – kaže Filip za Odjek i dodaje kako je hteo da finalni produkt ipak bude na toj liniji, te je master uradio čuveni Joe Lambert.

Njegove izvedbe će nakon promocije biti dostupne i u fizičkom izdanju, a do tada se numere sa ovog albuma mogu poslušati i preuzeti u digitalnoj verziji na ovom linku.

Ulaz na koncert je besplatan, a Filip ističe da je čitav događaj više performans nego svirka, te da zainteresovana publika dođe na vreme zbog ograničenog prostora.

Nema komentara

Napišite komentar