Premijera plesne predstave „Spontani potok života” u Novosadskom pozorištu

autor: Lena Agbaba 0

Plesna predstava „Spontani potok života” održaće se 11. novembra u Novosadskom pozorištu - Újvidéki Színház sa početkom u 20h.

 Organizatori navode da je predstava zasnovana na filozofijama života, pitanjem kako život nastaje i kuda stremi.
,,Osnovni principi koji utiču na spontani potok života su principi Jin i Jang, koji su sveobuhvatni u životnom ciklusu, baš kao i pojmovi ,,Žena” i ,,Muškarac”.Takođe, značajnu ulogu ima i uticaj drevnih elemenata kao što su vazduh, vatra, zemlja, voda, metal, drvo, kamen, a koji proističu iz mitoloških značenja koje su ljudi poštovali kao izvore energije života. Da bismo shvatili život, moramo shvatiti prirodu čiji smo deo. Spontani potok života je krv koja teče kroz sva živa bića.”

Foto: Katarina Brett

Koreografiju, režiju i kostimografiju potpisuje Aleksandra Ketig, dok uloge tumače Višnja Malijar, David Petrović,Tara Tomić,Tatjana Dimović, Kristina Kljajević, Jovana Perčić, David Ožvat, Milica Ćirić i Ivana Nikić.

Cena karte je 600 dinara, dok se u centralnoj biletarnici na adresi Kralja Aleksandra 12 (TC Pariski magazin), pored redovne može kupiti i studentska/đačka ulaznica po ceni od 400 dinara.

Nema komentara

Napišite komentar