Zauzmi pozu, čitaj prozu

autor: A.K. 0

Osmi po redu „Prosefest“ počinje na Svetski dan knjige, 23. aprila. Manifestacija će trajati do 25. aprila, a obuhvata govore uticajnih pisaca, razgovore pisaca sa đacima u novosadskim gimnazijama i na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada, kao i dodelu nagrade „Milovan Vidaković“. 

foto: kcns.org.rs

Takođe, u Kulturnom centru Novog Sada održaće se 22. aprila program „U susret Prozafestu“, gde će se obeležiti stogodišnjica rođenja argentinskog pisca Hulija Kortasara.

Na festivalu će učestvovati osam međunarodnih i domaćih književnika koji će gostovati u gimnazijama „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“, gde će đaci imati priliku da postavljaju pitanja, ali će i pisci moći da čuju šta mladi čitaoci imaju da kažu. Sa domaće književne scene moći ćemo da čujemo Miroslava Demaka, Slobodana Vladušića, Petra Miloševića, Milisava Savića, Nikolu Malovića i Gorana Gocića, a sa strane australijsku književnicu Inez Baranej i Amerikanku Susan Ringel.

Festival će u 18 sati u Kulturnom centru Novog Sada svečano otvoriti književnik Jovica Aćin, a  zatim će biti dodeljena nagrada „Milovan Vidaković“. Muzičku minijaturu izvešće Robert Lakatoš na violini.  

Nema komentara

Napišite komentar