Veče slam-poezije

autor: T.J. 0

Veče slam-poezije održaće se u petak 6. marta od 20 časova u Omladinskom centru CK13, a ulaz na ovaj događaj biće besplatan. Učesinici će čitati poeziju  na srpskom i nemačkom jeziku, nastalu na radionicama Maria Tomića. 

foto: CK13

Mario Tomić među vodećim je imenima austrijske poety-slam-scene, a radionicu je realizovao sa studentima germanistike sa prostora bivše Jugoslavije. On je slobodni umetnik koji živi i radi u Gracu, u Austriji. Osvojio je   drugo mesto austrijskog i prvo mesto štajerskog prvenstva u poetry slamu 2012. godine. Njegov repertoar je raznovrsan što dokazuje njegovu težnju da se iznova definiše.

Slam poezija nastala je u želji da se razbije monotonija književnih večeri kako bi one postale clubbing program i takmičarska disciplina. To je poezija koja predstavlja oštru kritiku bilo koje vrste autoriteta, a karakteriše je specifičan stil kako pisanja, tako i govorenja. Izvođenje slam-poezije je dinamično, brzo i povezuje publiku i pesnike što će biti cilj i ove večeri.          

Program organizuje Odsek za germanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 i Austrijskim kulturnim forumom.
 

Nema komentara

Napišite komentar