Trodnevni književni festival Sofa

autor: Sara Gudelj 0

Trodnevni književni festival "Sofa" otpočeće u nedelju, 2. juna ispred knjižare Bulevar Books. Zamišljen je kao književno-muzički spektakl koji treba da okupi mnoge sjajne umetnike reči na jednom mestu - ulici.

Festival će otvoriti afirmisani filmski i pozorišni reditelj, Goran Marković, koji je režirao veliki broj dokumentarnih filmova i pozorišnih predstava. Nosilac je brojnih domaćih i stranih nagrada, među kojima su nagrada za najbolju režiju za film Tito i ja u San Sebastijanu i Sterijina nagrada za najbolji savremeni tekst za Turneju.

Drugog dana festivala predviđeno je druženje sa spisateljicom i dramaturškinjom Milenom Bogovac, sa urednicom časopisa Zent čiji je prvi roman Deseti život bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, Aleksandrom Savanović, i studentkinjom Akademije Umetnosti u Novom Sadu, Milanom Nikić, koja će birati muzičke hitove za to veče.

Poslednje veče festivala u goste dolaze Dževad Karahasan, jedan od najznačajnijih književnika bivše Jugoslavije, čija su dela prevedena na više od 15 jezika, Marko Šelić Marčelo, muzičar ali i veoma uspešan strip esejista i Daniel Kovač, jedan od osnivača i članova benda Jarboli čijim će se koncertom i završiti Sofa festival.

Nema komentara

Napišite komentar