Tajanstveni stranac: promocija romana „Putnik“ Tanje Brcan

autor: Anja Gak 0

Promocija romana Putnik Tanje Brcan održana je u četvrtak u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

Photo: Anja Gak 

Predstavljanje knjige bilo je u formi intervjua iz kojeg su prisutni mogli da saznaju detalje o Tanjinom procesu pisanja, ideji, kao i samoj temi. 

- Meni je ova ideja bila u glavi i pre nego što sam počela da pišem. Pisanje je trajalo tri godine sa, naravno, pauzama zbog drugih obaveza, a i nedostatka inspiracije. Trudila sam se da u knjigu unesem ljubavne elemente, ali ona je žanrovski najviše naučno fantastična - objasnila je Tanja.

Roman Putnik govori o mladoj devojci Mariji, koja se bori sa svojim mislima i monotonijom svakodnevnog života. Pritom, susreće se sa tajanstvenim strancem koji je zapravo plod njene mašte i tokom njihovih susreta ona pokušava da rasvetli njegovu pojavu u svom životu. 

Autorka se najviše poistovetila sa Marijinim likom, dok je ostalima pripisala neke osobine koje ona poseduje u stvarnosti. 

- U knjigu sam unela svoje osobine. Nisam sve stavila u jedan lik nego sam ih podelila na više likova i to su tri glavna – Marija, Den i Tereza. Svi imaju nešto moje, ali opet nijedan od njih nije ja, ali kad bih se povezivala sa nekim, to bi bila Marija - rekla je Brcanova. 

Pre nego što su prisutni dobili priliku da postave pitanja o knjizi, autorka je pročitala svoje najdraže delove, objasnila zašto je izdvojila baš njih i najavila potencijalne nastavke „Putnika“.

- Trenutno još uvek nemam izgled nastavka, mada planiram još dva, ali nije još uvek sve uklopljeno. Sada pišem i druga dela, koja nisu povezana sa ovim romanom - izjavila je autorka.

Tanja Brcan je studentkinja četvrte godine psihologije u Novom Sadu, a početkom studija se posvetila i pisanju. Rođena Zrenjaninka je svoj prvenac objavila krajem prošle godine.

Promocija je završena neformalnim druženjem i svi su imali mogućnost da kupe knjigu.

Nema komentara

Napišite komentar