Promocija književnog časopisa “Beleške” u Crnoj kući

autor: Milan Damjanović 0

Promocija književnog časopisa “Beleške” održaće se danas od 18 časova u Omladinskom centru CK13, gde će govoriti urednici i autori tekstova. Časopis će posetioci moći besplatno da preuzmu nakon same promocije.

Foto: Omladinski centar CK13

U okviru književnog programa CK13 se, osim književnih promocija, održavaju i večeri javnog čitanja pod nazivom “Autor nije prisutan”, kao i radionice kreativnog pisanja koje nose ime “Pisalište”, dok se poslednje dve i po godine u Crnoj kući okuplja i čitalački klub, poznatiji kao “Književni klabing”.

Uredništvo časopisa “Beleške”, kao i većina autora i autorki tekstova u njemu, dolazi upravo iz ovih gorepomenutih aktivnosti. Tako će posetioci imati prilike da čitaju prikaze i kritike knjiga o kojima se diskutovalo u klabingu ili intervjue koje su polaznice radionica kreativnog pisanja radile sa Zvonkom Karanovićem i Anom Miloš, kao i radove nastale tokom jesenjeg ciklusa radionica i još mnogo toga zanimljivog u vezi sa savremenom književnošću.

Omladinski centar CK13 praktično od svog osnivanja sprovodi kontinuirani književni program u okviru koga je do sada održano preko stotinu književnih večeri, promocija knjiga, javnih čitanja i literarnih događaja posvećenih značajnim autorima i autorkama. U CK13 su se godinama održavale večeri čitanja autorske poezije pod nazivom “Poezija u kući”, a od 2012. godine u kontinuitetu se organizuju radionice kreativnog pisanja, namenjene pre svega mladima. U prethodnim godinama organizovano je i pet književnih kolonija, a do sada je štampano šest književnih zbornika, sačinjenih od tekstova koji su mahom nastajali na radionicama kreativnog pisanja i na pomenutim kolonijama.

Nema komentara

Napišite komentar