Novosadska razmena knjiga: Knjige na sunce!

autor: Darija Stjepić 0

Osma Novosadska razmena knjiga održaće se u nedelju, 14. jula u kulturnoj stanici Eđšeg od 15 do 20 časova, a tema ove Razmene je „Knjige na sunce!”.

Photo: Prerarazmišljavanje

Princip je isti ko i na prethodnih sedam razmena - posetioci donose svoje knjige koje im više nisu potrebne, za njih dobijaju poene, ili kako ih organizatori nazivaju “prerazmišljone” kojima kupuju nove knjige. Ne postoji mogućnost kupovine knjiga novcem, ali su na prodaju bedževi, cegeri i obeleživači koje organizatori dizajniraju i izrađuju. Organizatorka Ana Bogojev kaže za Odjek da pripreme teku dobro i da ove godine očekuju veći odziv studenata zbog akcije koja im je namenjena.


“Imamo malu akciju za sve studente i svršene studente kojima je poslednja ocena u indeksu osmica - poklanjamo im 8 Blic knjiga po izboru i bedž ukoliko donesu indeks da nam pokažu ocene”, navodi Bogojev i dodaje da je izbor na ovoj razmeni veći i raznovrsniji zbog velikog broj donacija i novih knjiga.

Katarina Kostić, bivša organizatorka, prvi put na Razmenu dolazi kao gošća, ali kaže da ima apsolutno poverenje u sadašnje organizatore.

"Privilegija je bila obučavati ih, kao što je sad zadovoljstvo gledati ih na delu”, navodi Kostić za Odjek.

Razmenu organizuje portal za književnost Prerazmišljavanje, a tokom čitavog dana biće aktuelna i kupovina knjiga humanitarnim SMS-om “Knjigom do osmeha”, zatim diskusije “Preporuči nam knjigu za plažu” i “Fabrika stihova - personalizovane pesme”.

 

Nema komentara

Napišite komentar