Giljermo Martines sutra u Kulturnom centru Novog Sada

autor: Nenad Pejak 0

Giljermo Martines, najprevođeniji argentinski pisac 21. veka, gostuje sutra u Kulturnom centru Novog Sada, što će biti prvi boravak poznatog pisca u Srbiji. On trenutno sarađuje na prvom prevodu svojih zbirki priča na srpski jezik.

Foto: buenosairesherald.com

Ovaj književnik i matematičar govoriće o savremenoj argentinskoj prozi, ali i svom stvaralaštvu. Martines, koji je autor više zbirki priča, knjiga eseja i romana, takođe je i dobitnik brojnih priznanja, od kojih je najznačajnija nagrada za najbolju pripovetku na španskom jeziku „Gabrijel Garsija Markes“ koju je osvojio 2014. godine.

Popularni pisac trenutno sa prevodiocem Brankom Anđićem radi na prvom prevodu zbirke svojih priča na srpski jezik, što je i bio povod da poseti našu zemlju.

Giljermo Martines je diplomirao matematičku logiku u Buenos Ajresu, a zatim završio postdiplomske studije na Oksfordu. Njegove knjige su prevedene na 40 jezika, a prema knjizi ,,Neprimetni zločini“ snimljen je film ,,Ubistvo u Oksfordu“ u kom jednu od glavnih uloga igra Ilajdža Vud.

Sutrašnji program u Kulturnom centru počinje u 19:00, a program će voditi profesorka španskog jezika na Filozofskom fakultetu, Bojana Kovačević Petrović.

Nema komentara

Napišite komentar