„Deadpool” obara rekorde

autor: Milica Danilov 0

Najveće filmsko ostvaranje od početka godine „Dedpul” (Deadpool) već tri nedelje zaredom pustoši blagajne kako širom sveta, tako i u Srbiji. Sa budžetom od 58 miliona dolara i zaradom od skoro 600 miliona dolara polako prelazi ukupne zarade većine filmova iz „Marvelovog filmskog sveta” (MCU).

(npr.org)

Radnja filma nije tipična superherojska priča na koju su navikli Marvelovi fanovi, već prati život Vejda Vilsona, bivšeg specijaliste sa poslom plaćenog ubice, čiji rad prekida saznanje da je oboleo od raka. Spas nalazi na neproverenoj klinici, koja će mutirati njegove ćelije i izlečiti ga. Naravno, stvari se ne odvijaju kako je planirano, pa se veliki deo filma bazira na osveti uz dozu šaljivih opaski zbog kojih se „Dedpul” izdvaja iz tipičnog okvira sličnih filmova.

Zadovoljna lica koja su izlazila iz prepune bioskopske sale potvrdila su visoka očekivanja ovog filma. Za ovaj film ne morate biti specijalista za stripove, niti za mutante u školi profesora Ksavijera da bi ga razumeli, dovoljno vam je da imate dobar smisao za humor, ali i želudac za nasilne scene, koje obiluju tokom filma.

Zbog istih tih pomenutih nasilnih scena film sa sobom nosi R rejting (u Americi osobe ispod 17 godina ne mogu same da prisustvuju filmu), čije rekorde, takođe, obara i ostavlja u zaborav film „50 nijansi sive”, čija se zarada procenjivala na 166 miliona dolara.

„Dedpul” je zvanično otvorio ovu filmsku godinu što se tiče superherojskih filmova, pa će ljubitelji ekranizovanih stripova u skorijoj budućnosti imati prilike da pogledaju i „X-Men: Apocalypse”, „Suicide squad”, „Batman v Superman: Dawn of Justice”, „Captain America: Civil War” i „Doctor Strange”.

Nema komentara

Napišite komentar