Venom 2 - još jedan Marvelov junak u borbi protiv zla

autor: Nada Životin 0

„Venom 2“  je američki superherojski film iz 2021. godine koji je zasnovan na istoimenom Marelovom stripu. Režiser filma je Andi Serkis, a film je premijerno prikazan 14. septembra 2021. godine  u Londonu, dok je u američkim bioskopima izašao 1. oktobra ove godine. Glavnu ulogu ima Tom Hardy koji u filmu igra novinara Edija Broka, odnosno Venoma.

Foto: Sony Pictures

Ovo je drugi film iz Sonijevog Spajdermen univerzuma i nastavak filma Venom iz 2018. godine. Film je sniman  u Engleskoj od novembra 2018. godine do februara 2020. godine, a kasnije je snimanje preseljeno na drugu lokaciju, San Francisko. Inspirisan prvenstveno stipom Maximum Carnage (1993) i animiranom serijom Spajdermen iz 1994. godine.

Radnja filma počinje slikom mladog Klitus Kasadija (Vudi Harleson) kako posmatra svoju ljubav Frensis Barison (Naomi Haris) koja ima sposobnost manipulacije zvukom, koju odovode iz Doma za neželjenu decu. Na putu ona koristi svoje moći kako bi se spasila i pobegla, a tom prilikom napada i povređuje policajca Patrika Maligana (Stiven Grejam), koji dobija oštećenje sluha zbog njenog vriska. Nekoliko godina kasnije Maligan postaje detektiv i kontaktira Venoma.

Edi je imao zadatak da priča sa serijskim ubicom i otkrije gde se nalaze leševi. Njegov simbiot odnosno biće koje živi unutar njega Venom pomoću svojih moći uspeva da otkrije gde se nalaze, što dovodi do velikog pomaka u Brokovoj novinarskoj karijeri. Nakon toga Kasadi biva proglašen krivim za svoje zločine i biva osuđen na smrt smrtnom injekcijom. Međutim, pogubljenje je bilo neuspešno i došlo je do incidenta između Broka i Kasadija, prilikom čega su se simbioti iz njihovog tela, odnosna bića koja se nalaze unutar njih, pomešala i tu kreću prava dešavanja u filmu.

Film Venom je nadmašio dosta popularnih filmova među kojima su i Čuvar galaksije, Ajron Men, Kapetan Amerike, a takođe i Spajdermen 3 gde se i sam lik Venoma pojavljuje kao „anti-Spajdermen“. Uspeo je da dođe do široke publike i prešao filmove koji su visoko pozicionirani, a to su Kruela, Džoker i Gospodarica zla. Može se reći da je Venom jedan od scenskih najbolje odrađenih filmova.

Na samom početku odmah se vidi da je u snimanje ovog filma uloženo dosta truda, rada i novca. Scene su snimane iz različitih kadrova, a kostimi odnosno maske su odlično urađene. Sama realizacija svega toga je na zavidnom nivou. Takođe, vizuelni prikazi su toliko realno dočarani kao i zvukovi koji prate scene kroz ceo film.

Generalno gledano, film je odlično odrađen, bez nekih većih propusta. Video produkcija je na visokom nivou. Sam scenario i priča su takođe dobro urađeni i film nije izgubio smisao niti odudara od prvog dela Venoma, nego zaista predstavlja njegov nastavak.

Publika je željno očekivala nastavak ovog filma, ali nije mogla da sluti šta će se desiti i kako će se dalje odvijati. Za razliku od mnogih ovaj film nije predvidiv, ne može se nagađati šta će se dalje dešavati i kako će se odvijati tok radnje, što čini film zanimljivim i zabavnim, a samim tim drži pažnju što je ujedno i najvažnije.

Venom 2 dobio je visoku ocenu i dobre pohvale kritičara, što je po mišljenju mnogih i opravdano. Film traje sat vremena i 37 minuta, što je sasvim dovoljno za ljubitelje akcije i avanture čija su očekivanja ispunjena.

Nema komentara

Napišite komentar