Veče kratkih filmova 6.0 u Prostoru

autor: Milan Damjanović 0

Projekcija kratkih filmova “Strano Telo”, “Ljubav”, “Utopija” i “Loop” biće održana u četvrtak, 12. novembra, od 19 časova u kreativnom centru PROSTOR u Petrovaradinu. Osim projekcije, tri mlada autora Milana Nikić, Dušan Zorić i Matija Gluščević razgovaraće na temu procesa stvaranja filmova koji će biti prikazani.

Foto: Prostor

Kratki film “Strano telo”, autora Dušana Zorića govori o Marku koji je spreman da dokaže muškost svojim zgodnim drugarima. On pokušava da nađe devojku, a u susretu sa žrtvom seksualne traume on otkriva svoju agresivnu stranu. Drugi film “Ljubav”, istog autora govori o tinejdž porno glumcu koji večito sanjari o uspehu, ljubavi i pripadnosti. Dušan Zorić završio je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov kratki dokumentarni film “Ljubav“ iz 2017. imao je svetsku premijeru na festivalu dokumentarnog filma Visions Du Reel u Nionu, nakon čega je prikazan na mnogim drugim festivalima širom sveta. Kratki igrani film “Strano telo” (2018) imao je svetsku premijeru u takmičarskom programu Horizonti, filmskog festivala u Veneciji.

“Boriša ima 14 godina i voli da se igra”, sinopsis je kratkog filma “Utopija” autora Matije Gluščevića, koji je prikazan na nekoliko festivala kao što su 64. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma i Filmski festival u Puli. Drugi film istog autora “Loop” govori o Mimi koju progoni trauma iz prošlosti. Kada neko krene da joj šalje rođendanske čestitke sa muškim parfemom ona počinje da preispituje svoj odnos sa ljudima koji je vole. Matija Gluščević studira filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov kratki film “Loop” (2017) imao je svetsku premijeru na festivalu u Lokarnu. Trenutno radi na snimanju svog prvog dugometražnog filma “Metamorfoze”, koji korežira zajedno sa rediteljem Dušanom Zorićem.

Nakon projekcije filmova, razgovor sa autorima na temu stvaranja filma vodiće Milana Nikić. Projekcija filmova je besplatna, uz obavezno nošenje maske i držanje distance.

Nema komentara

Napišite komentar