Tribina o filmu "Variola vera"

autor: Iva Gajić 0

Tribina i razgovor sa rediteljem Goranom Markovićem o njegovom filmu "Variola Vera" održaće se večeras od 20 časova, putem platforme Zoom.

Foto: Crno belo u boji

Na tribini, koju će moderirati novinarka Ana Bojović, govoriće se o nastanku filma "Variola Vera", anegdotama sa snimanja, ali i šta on danas, u vreme nove epidemije, ukazuje. Prisutni će moći da postavljaju pitanja i razgovaraju sa rediteljem Goranom Markovićem. Ulaznica za Zoom tribinu je pogledan film, a prijave su obavezne i to putem linka.

Goran Marković je nekadašnji student Praške filmske akademije, reditelj i scenarista, autor osam knjiga, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Do nedavno je bio i gostujući profesor na Kolumbija univerzitetu i na Fakultetu dramskih umetnosti u Bistrici Banskoj. Neki od njegovih najpoznatnijih filmova su "Specijalno vaspitanje", "Sabirni centar" "Turneja", "Tito i ja", "Več viđeno". Njegov film "Variola Vera", o kome će se i govoriti na tribini, 2016. godine proglašen je za nacionalno dobro. Marković je i dobitnik nagrade za životno delo koje dodeljuje udruženje Filmskih umetnika Srbije.

Ova debata realizuje se u sklopu projekta "Crno belo u boji", ispred Centra za društveni razvoj "Complexus". Cilj ovog projekta jeste da učesnici nauče više o čitanju filmskog jezika i porukama koje filmovi šalju.

Nema komentara

Napišite komentar