Sjaj i beda "domaćeg" kapitalizma

autor: Ana Bojović 0

Film reditelja Srđana Dragojevića „Atomski zdesna“ biće premijerno prikazan pred novosadskom publikom u četvrtak 10. aprila u bioskopu Arena Cineplex.  Premijeri filma će pristustvovati cela autorska i glumačka ekipa.

„Atomski zdesna“ je priča o grupi prodavaca „tajm šering” apartmana ljudima sa prostora bivše Jugoslavije. Najuspešniji u ekipi prodavaca iz čitavog regiona je Mladen, šarmantan i bez skrupula, u tajnoj vezi sa Sonjom, koja je udata za glavnog menadžera Metoda. Otkrivajući ženinu preveru, Metod, kako bi se osvetio, dodeljuje Mladenu problematične klijente - Omera, bivšeg ratnog veterana iz Bosne i njegovu ženu Maju. Omer prema Mladenu gaji neskriveni animozitet.

Situacija se komplikuje kada u posetu dođe menadžer iz Nemačke koji je nezadovoljan njihovim rezultatima. Agenti saznaju da će ostati bez posla ukoliko istog dana ne ostvare prodaju. Počinje „borba“ između prodavaca i kupaca u kojoj se ne biraju sredstva.

„Atomski zdesna“ je, kako se najavljuje, tragikomedija koja govori o razornim posledicama „domaćeg“ divljeg kapitalizma na živote običnih ljudi. Prema rečima Srđana Dragojevića, ovo je film koji će vas nasmejati ako vam je nakon dve decenije ostalo želje za smehom, ali ujedno i rastužiti, ako vam je ostalo volje da razmišljate o sopstvenim životima.

Film je okupio brojnu glumačku ekipu iz cele bivše Jugoslavije. U filmu igraju: Srđan Todorović, Branko Đurić, Mima Karadžić, Brane Strubej, Isidora Simijonović, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Navojec, Mira Banjac i mnogi drugi.

Karte za premijeru filma „Atomski zdesna“ mogu se kupiti na blagajni Arene cineplex po ceni od 330 dinara.

Nema komentara

Napišite komentar