Serija "Vesele devedesete" nastavak dobro poznatih "veselih sedamdesetih"

autor: Jelena Bursać 0

Serija ,,Vesele devedesete” (That’s 90’s Show) koja je trenutno aktuelna na platformi Netfliks, privukla je gledaoce svih uzrasta, jer je ova serija ustvari nastavak čuvene serije iz devedesetih ,,Vesele sedamdesete”. Stara ,,ekipa” osigurala je obožavaoce prošle serije da se zainteresuju za novu seriju, a ,,tinejdž” drama u kojoj su se našli novi, mladi glumci, obezbedila je novu, mlađu publiku koja se bolje upoznala sa radnjom cele sage.

Foto: Netflix

Izgleda da je i ideja ovih ,,novih sedamdesetih” bila da se najviše privuče ta mlađa publika, koja ustvari i nije toliko upoznata sa prošlom ekipom. Glavna glumica ove ,,mini drame” je Leja Forman (Kali Haverda), ćerka popularnog para Erika Formana i Done Pinčoti, koji glume dobro poznati Tofer Grejs i Lora Pripon. Kali, kao jedna od najmlađih glumica, odlično se snašla u ovoj ulozi, i dočarala kako bi to trebala da izgleda ćerka Erika i Done.

Najviše simpatija publike su ipak pokupili legendarni glumci Debra Džo Rup i Kurtvud Smit u ulogama Kiti i Reda Formana, roditelji Erika. Oni su jedini likovi iz prošle serije koji su se pojavljivali u svakoj epizodi, tako da je radnja vraćena u njihov čuveni podrum gde njihova unuka sa svojim prijateljima provodi svoje slobodno vreme.

I ovaj, kao i većina sitkoma, ima opuštajući karakter, gde gledaoci mogu porodično da se okupe i zajedno uživaju uz smešne fraze i bezazlene svakodnevne situacije koje mogu da zadese jednu grupu prijatelja. Fokus je na ljubavnim problemima mladih tinejdžera, ali se mogu provući i određeni ,,problemčići” sa kojima se susreću stariji, naravno, opet predstavljeni na komičan način.

Leja Forman dolazi kod bake i deke ne očekujući da će upoznati nove prijatelje i tu provesti svoje leto. Njen otac Erik Forman, čiji je karakter dobro poznat još od prošle serije, izuzetno brine za svoju ćerku jedinicu i ne želi da ona prebrzo odraste i udalji se od njihovih zajedničkih akivnosti. Ipak, uz pomoć mame Done, bake i deke, ona uspeva da dobije leto iz svojih snova. I tu počinje ova priča.

Ne smeju se nikako izostaviti Mila Kunis (Džeki Berkhart) i Ešton Kučer (Majkl Kelso), koji su dvadeset godina kasnije u braku, ali njihov odnos je isto smešan i interesantan kao i pre. Njihov sin, Džej Kelso, kojeg glumi mladi Mejs Koronel, prikazan je kao slika i prilika svog oca, lepuškasti ,,srcolomac”.

Svetla tačka ove serije jeste upravo čuveni ,,stranac” Fez, koji je od ranije dobro poznat po svojim smešnim doskočicama i čudnim izjavama. Feza tumači Vilder Valderama. Fez je, kao i ostali likovi, održao svoju ulogu još od prošle serije. Simpatičan, šarmantan i sada već uspešan Fez je možda od svih i najviše nasmejao, kako dobro poznatu stariju, tako i mlađu publiku.

Svakako treba spomenuti i to da se jedan od članova ove čuvene šestorke u ovoj seriji ne pojavljuje. Panker Hajd, kojeg tumači Deni Masterson, gotovo kao da nikada i nije bio član ,,ekipe iz podruma”. Naime Hajd je optužen za seksualno zlostavljanje nekoliko devojaka u proteklih dvadeset godina, te je u zatvoru na odsluživanju kazne. Izgleda da je Hajd ipak završio u zatvoru kako je i sam, u par navrata, spominjao u seriji.

Sve ukupni komentari i kritike na ,,Vesele devedesete” i nisu baš najbolji. Fanovi ,,Veselih sedamdesetih” nisu oduševljeni novom glumačkom ekipom, gde se između ostalog spominju još i Ešli Ofderhejde, Sem Morelos, Maksvel Ejsi Donovan i Rejn Doi. Mnogi komentari su upućeni ka lošoj glumi ,,novih klinaca”, nedostatku zanimljivih šala, fora i energiji koja je spajala prošlu ekipu, kao i mnogim rupama koje ,,nove” sedamdesete donose sa sobom. Opet, sa druge strane, mlađa publika i može još nekako da prihvati ove promene, s obzirom na činjenicu da ne znaju za ono bolje, odnosno prošlo.

Nema komentara

Napišite komentar