Promenite perspektivu

autor: R.C. 0

Filmski festval Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 19. do 25. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, a program, koji je besplatan, osim projekcija obuhvata i mnogobrojne radionice i tribine.

U takmičarskom delu festivala, koji će trajati od četvrtka 22. do nedelje 25. septembra, biće prikazano 35 filmova iz čitavog sveta, na temu dostignuća, podviga i izazova sa kojima se nose osobe sa invaliditetom. Projekcije će počinjati od 17.00.

Pored filmova na temu invaliditeta i osoba sa invaliditetom, koji jesu osnovna ideja festivala, tokom trajanja festivala biće organizovane i radionice kao što su Ni superheroji ni jadni invalidi: pravilno izveštavanje o osobama s invaliditetom, tribine Druga perspektiva: osobe sa invaliditetom u filmu i Druga perspektiva: seksualnost osoba s invaliditetom, ili pozorišna predstava Lepota različitosti, sve u cilju upoznavanja publike sa načinom prikazivanja osoba sa invaliditetom u medijima, kinematografiji, književnosti, kao i davanje uvida u njihov svakodnevni život.

Kompletan program i satnicu 14. Filmski festval Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film, čija je parola Festival koji menja perspektivu, možete videti na zvaničnom sajtu festivala http://sr.uhvatifilm.org/program/.

Nema komentara

Napišite komentar