Projekcije filmova „Asimetrija“ i „Who the fuck are you“

autor: Milan Damjanović 0

Projekcije filmova „Asimetrija” i „Who the fuck are you” biće održane u kreativnom centru PROSTOR u dva termina – film „Asimetrija“ u četvrtak, 17. juna, od 19 časova i 30 minuta, a film „Who the fuck are you“ u petak, 18. juna, takođe od 19 časova i 30 minuta.

Foto: PROSTOR

Film „Asimetrija“, rediteljke Maše Nešković koji će biti prikazan u četvrtak, ima tri narativna toka. Prvi deo filma je priča o Veri i Vladimiru, koji se rastaju nakon dvadeset godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima. U drugom delu, priča se prebacuje na Olju i Ivana koji se upoznaju i upuštaju u vezu, nakon što se ona doseli u stan iznad njegovog. U trećem delu filma, dečak Pec i devojčica Lola provode zajedno poslednje dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u Kanadu. U nekom momentu, priče ova tri para se prepliću.

Film „Who the fuck are you“, rediteljke Marine Radmilac, biće prikazan u petak. Kratak opis radnje filma govori o Aleksandru koji dolazi iz Brisela u Beograd da bi rešio pitanje nasledstva i s namerom da postavi operu „Ričard III“. Obuzet pitanjem identiteta, alkoholizmom, operom, ratom, ženama, art terapijom, kao i opsesijom sa svojim francuskim psihijatrom anarhistom (kojeg glumi Deni Levan), Aleksandar u Beogradu prolazi kroz pakao i doživljava nervni slom.

Oba filma su premijerno prikazana na 25. izdanju Festivala autorskog filma krajem novembra 2019. godine

Nema komentara

Napišite komentar