Otvoren konkurs za Filmski Front

autor: Milan Damjanović 0

Devetnaesti Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front, koji se ove godine održava pod sloganom “Samo na filmu”, otvara konkurs za stvaraoce kratkometražnih filmova iz celog sveta. Konkurs za slanje prijava biće otvoren do 31. avgusta.

Foto: Filmski front

Konkurs za prijavu zvanično je otvoren i čeka prijave kandidata u dve takmičarske selekcije: Međunarodna i Srbija/region selekcija. Ovogodišnji festival, uzeće u obzir filmove koji su eksperimentalni, igrani, animirani i dokumentarni, čije trajanje ne prelazi 30 minuta i koji su producirani tokom ove ili prošle godine. 

Devetnaesto izdanje festivala održaće se u periodu od 28. do 31. oktobra, a posetiocima će ponuditi selekciju koja neguje i afirmiše autorski umetnički izraz i daje prednost eksperimentu i filmovima koji imaju težnju da pomere granice filmskog jezika. Primarni cilj festivala je i ove godine afirmacija mladih filmskih autora i kratkih formi sa akcentom na filmove iz Srbije i regiona.

“Filmski Front će ove godine preispitivati odnos filma i realnog života. Postoji ta jedna linija koja deli gledaoca i film, linija koju gledalac uporno želi da preskoči, ali mu to ne polazi za rukom”, istakao je selektor Filip Markovinović.

Prijavljivanje na festival se vrši putem platforme FilmFreeway.

Nema komentara

Napišite komentar