Okršaj heroja

autor: Milica Danilov 0

Dugo očekivani okršaj dve najveće legende DC Comics-a stigao je u bioskope u Srbiji pre nekoliko dana. Betmen protiv Supermena. Mračni vitez protiv Čoveka od čelika. Ko pobeđuje?

(idigitaltimes.com)

Film „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika” se nadovezuje na radnju poslednjeg snimljenog filma o Supermenu „Čovek od čelika” (Man of steel) i prikazuje nam šta se dešava u Metropolisu posle čuvene bitke sa generalom Zodom i kako se Brus Vejn zapravo našao tu na prvom mestu.

Nakon poslednja tri legendarna filma o Betmenu čiji kostim je izneo glumac Kristijan Bejl, data je prilika Benu Alfleku da predstavi ovaj  čuveni lik iz stripa. Samim tim dobio je šansu da se iskupi za svoj superherojski film „Derdevil” koji nije najbolje prošao kod publike. Međutim kako su kritičari i predvideli u ulozi Betmena se odlično snašao i uspeo da kod gledalaca izazove uzdahe kada su ga videli na velikom platnu u novom, poboljšanom odelu koji je napravljen specifično za Supermena.

Iako mnogi porede ovaj okršaj heroja sa predstojećim Marvelovim filmom „Kapetan Amerika: Građanski rat” scenaristi i režiseri su uspeli da doprinesu tome da film zapravo više čini dublja priča koje se krije iza napete borbe. S obzirom da splet događaja nije mogao da se nasluti, autori su uspeli da ostave publici prostor da nagađaju kako će se borba odvijati, a rezrešenje nedoumica može se dobiti samo na jednom mestu – u bioskopskoj sali.

Ulogu Leks Lutora predstavio je Džesi Ejsenberg, mladi glumac koji je svoje glumačke sposobnosti dokazao u filmu „Velika iluzija”. Džesi je uspeo veoma ubedljivo da prenese čuveno ludilo Lutora i time zaslužio pohvale kod publike.

Scena u kojoj se Vonder Vumen prvi put pojavljuje u svom kostimu, koja se mogla zapaziti i u trejleru filma, u bioskopskim salama propraćena je uzdasima i po kojim uzvikom: Evo je! Večita ratnica je zaradila veoma zapaženu ulogu i pokazala šta fanove čeka sledeće godine u njenom solo filmu.

Iz nekih ranijih iskustava znamo da kada se više superheroja pojavi na nekom mestu to obično vodi do njihovog udruživanja, pa je tako „Zora pravednika” bila sjajan uvod za film „Liga pravednika” koji se čeka decenijama, a u bioskope stiže sledeće godine. Deluje da se heroji DC Comics-a konačno vraćaju na velika vrata.

 

Nema komentara

Napišite komentar