Od subote FEST u Novom Sadu

autor: Ana Bojović 0

Dvadeset filmskih ostvarenja u holivudskoj, evropskoj i domaćoj produkciji stiže na repertoar bioskopa Arena sinepleks sa ovogodišnjeg 42. međunarodnog filmskog festivala, koji se održava od 28. februara do 9. marta u Beogradu pod sloganom „Nije sve crno belo“.

Izbor filmova sa FEST-a pred novosadskom publikom počinje u subotu, 1. marta u 19 sati, svečanom premijerom domaćeg film „Top je bio vreo“ u režiji Slobodana Skerlića, koji govori o odrastanju i sazrevanju dečaka u opkoljenom Sarajevu 1994. godine.

Najveće interesovanje na blagajni Arene sinepleks trenutno vlada za igrane filmove „Grand Budapest hotel“, zatim za „12 godina ropstva“, dobitnika Zlatnog globusa u kategoriji drame, te za „Poslovni klub Dalas“ koji, prema procenama, imaju najveće šanse za dobiju ovogodišnjeg Oskara. Osim filma „Staljingrad“ koji jedini neće biti na redovnom repetoaru bioskopa nakon FEST-a, novosadski filmofili imaće prilku da na velikom platnu pogledaju i najnovije ostvarenje čuvene braće Koen „U glavi Luina Dejvisa“, „Nesrećnu Džasmin“ Vudija Alena, ali i Lars fon Trirovu „Nimfomanku“  u integralnoj verziji u trajanju od četiri sata. Zbog eksplicitnih scena seksa za ovaj film karte će se prodavati samo starijima od 18 godina. Ovogodišnji FEST će zatvoriti pobednik prošlogodišnjeg kanskog festivala „Plavo je najtoplija boja“ francuskog autora Abdelatifa Kešiša.

Svi fimovi će se prikazivati u dva termina: od 19 i 22 sata. Projekcije će se održavati u sali 5, a karte koštaju 350 dinara.

Nema komentara

Napišite komentar