Novo filmsko naselje

autor: R.C. 0

Film fest „21114” održaće se od petka 26. do nedelje 28. avgusta na dve lokacije na Novom naselju u Novom Sadu, a tokom njega biće prikazano više od 35 dokumentarnih, kratkometražnih i dugometražnih filmova.

(facebook.com, zvanična stranica Novo Kulturno Naselje)

Festival se, pored dokumentarnih filmova koji će obeležiti prvo veče festivala, okrenuo i manje poznatim, neprofitnim filmovima i neafirmisanim autorima, kako iz Srbije tako i iz čitavog sveta. U sklopu festa su i dva međunardona festivala, „Filmski front”, festival kratkog filma i „Uhvati sa mnom ovaj dan/uhvati film”, koji se bavi svakodnevnim temama kao što su ljubav, porodica, prijateljstva.

Neki od filmova koje ćemo moći da vidimo za tri dana festivala, a koji privlače najviše pažnje, su dokumentarac Cinema Komunisto, koji govori o načinu snimanja filmova u Jugoslaviji, sa osvrtom na uticaj Josipa Broza Tita na ovu delatnost, kao i internacionalna komedija Burek, jedan od četiri dugometražna filma na festivalu, koja, ako ništa drugo, momentalno privlači svojom glumačkom postavom u kojoj su glavne zvezde braća Trifunović, Sergej i Branislav.

Filmovi će biti prikazivani u školi „Milan Petrović”, kao i na livadi koja se nalazi prekoputa ove škole, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Festival organizuje udruženje „Novo kulturno naselje”, koje je za dve godine svog postojanja postalo poznato u gradu zbog svojih akcija kojim promovišu kulturno-umetničke sadržaje, pretežno za mlade, očuvanje životne sredine i ideje otvorenosti u društvu i tolerancije.

Detaljan program i satnica festivala:

(facebook.com, zvanična stranica Novo Kulturno Naselje)

Nema komentara

Napišite komentar