„Marka žvaka“ u Prostoru

autor: Milan Damjanović 0

Razgovor sa prepoznatljivim dvojcem Dušanom Čavićem i Dušanom Šaponjom, autorima emisije „Marka Žvaka”, biće održan sutra, 26. novembra, od 18 časova i 30 minuta na Fejsbuk stranici PROSTOR. Kroz razgovor, dvojica Dušana osvrnuće se na 20 godina svog postojanja i izdvojiti neke najupečatljivije momente iz brojnih emisija.

Foto: Nemanja Knežević

Sloboda govora, jednostavnost izraza, veličanje humora i svakodnevnih malih lepota, kao i nužno praćenje svih društvenih aktuelnosti, postavili su ovaj fantastični dvojac na vrh domaće informativne i dokumentarne scene.

Od „Pipača hleba“ i nezaboravnog „Ciklotrona“ na B92 do samostalne platforme, putem interneta osvajaju simpatije gledalaca prenoseći fenomene naše kulture, svakodnevnice i mentaliteta.

Dušan Šaponja i Dušan Čavić su od 1994. novinari, autori radio i TV emisija. Emisije TV serijala “Ciklotron” i “Marka Žvaka” više puta su nagrađivane u zemlji i inostranstvu. Njihov film „PRC“ je 2008. proglašen za najbolji kratki film na festivalu dokumentarnog filma Kratkofil u Banja Luci. Svoje znanje usavršavali su i na Discovery masterschool-u 2009. godine, i to kao jedini polaznici van teritorije Evropske unije. Osvojili su nagrade za najbolji projekat sa trejlerom filma „Biba Struja“ na festivalima ZagrebDox i IDFA 2010. godine. 

Zbog trenutnih epidemioloških mera koje su na snazi, program će isključivo moći da se prati putem prenosa uživo na Fejsbuk stranici PROSTOR.

Nema komentara

Napišite komentar