Kritika filma „Mea Culpa“

autor: Nikola Jeličić 0

Triler Tajlera Perija „Mea Culpa“ koji prati život Mei, uspešne advokatice u Čikagu gledaoci imaju prilike da gledaju na Netfliksu. Keli Roulend koja glumi izvesnu advokaticu Mei suočava se sa zavisnošću i finansijskim problemima njenog muža, koji se još više pogoršavaju kada odluči da preuzme slučaj  umetnika Zajrija koji je optužen za ubistvo svoje devojke. On naravno poriče da je to uradio, ali se svi dokazi velikom brzinom gomilaju protiv njega. Ona je udata, a on arogantan. Ona je uspešna žena i lepa, a on talentovan i zavodljiv.Dok njih dvoje igraju ulogu mačke i miša, publika je odma mogla da vidi kuda ova priča vodi .

Film je dobio pomešane kritike. Kritičari hvale performans Keli Roulend, ističući njen napredak kao glumice i sposobnost da iznese svoju ulogu. Pomoćna glumačka postava, uključujući Trevanta Roudsa i Šona Sogara takođe dobija pohvale za svoje uloge.

Međutim, zbog stereotipnih scena gde se advokat i klijent zaljubljuju jedno u drugo, film je slabo ocenjen što je i publika prepoznala, te film ocenila sa skromnom ocenom 2,7.

Foto: Netflix

Film je kritikovan zbog slabog scenarija i nedostatka dubine likova, dok je radnja opisana kao predvidiva i neubedljiva, pri čemu neki recezenti ukazuju da brzi tempo žrtvuje važnu pozadinsku priču i razvoj likova. Pokušaj filma da spoji dramske elemente sa erotskim trilerom rezultira narativom koji se bori da balansira stil i sadržaj.

Erotsko-trilerska hemija među likovima je skoro nepostojeća, dijalozi razvodnjeni, nepotpuni što je na kraju i rezultiralo lošim ocenama publike. Ovaj film je po svemu sudeći želeo da oživi zamrle trilere iz osamdesetih i devedesetih godine, međutim to nisu uradili onako kako su planirali.

Sve u svemu, „Mea Culpa“ je vizuelno privlačan film sa solidnim zvučnim zapisom, ali njegove pripovedačke slabosti i predvidiva radnja mogu ograničiti njegovu privlačnost, koji je pored svega i te kako gledan, što nam govori da su gledaoci željni ovakvih filmova.

Nema komentara

Napišite komentar