HUSTLE

autor: Ana Čule 0

Film „Hustle“ je dinamična sportska drama čiji je režiser Džeremaja Zagar, a producent Adam Sendler, kao iLebron Džejms. Ovo je filmu kom sportistaBoKruz (Juancho Hernangómez) i njegov trener Stenli Šugerman (Adam Sandler) prolaze veoma težak put do uspeha. „Hustle“definitivno nije samo za one koji obožavaju košarku.

Sportske drame su jedne od najpopularnijih žanrova jer gotovo uvek probude posebne emocije, strast i imaju moć da motivišu. Najvažnija uloga pripada košarkašu iz Španije Huanču Hernangomezu koji je u filmu pokazao više nego pristojan glumački talenat.

U filmu se pojavljuju i Julius Erving,  Luka Dončić,  Doc Rivers, Shaquille O’Neal, Allen Iverson, Seth Curry, Mattise Thybulle, Tobias Harris, Dirk Nowitzki, Brad Stevens, Jay Wright... Rasplet priče nije teško zaključiti već nakon deset minuta od početka filma, ali već na samom početku prepliću se različite scene koje izazivaju raznolike emocije, što i te kako pospešuje šanse da film odgledate do kraja. 

Sendler i Zagar znaju da će emocija i ritam njihove igre učiniti film vrednim pažnje i zadržati oko gledaoca. Sendler veoma dobro barata emocijma i u momentima je odličan komičar kada treba biti duhovit, a u drugom momentu ima dramski nastup u kom pokazuje da je emocionalan. Zegar prikazuje odličnu montažu filma, energičnim snimcima uz dodatke hip-hop muzike koja dodatno pospešuje dinamiku u određenim kadrovima.Režiser i producenti su imali na umu da  se Hustle može veoma lako stopiti sa ostalim mnogobrojnim filmovima u čijoj srži je sport. 

Film se tehnički dosta razlikuje od ostalih filmova koji imaju identičnu tematiku, baš zbog inovativne tehnike koja je upotrebljena tokom snimanja filma. Upravo ti noviteti podupiru osećaj gledaocima da se unesu u priču, a pored toga velikiuticaj na to ima i činjenica da su skoro svi glumci u filmu stvarni profesionalni košarkaši, što definitivno utiče na to da ovaj film odudara od ostalih sportskih filmova, što je sigurno bio cilj režiseru i producentima. 

Zanimljivost i sigurno dodatni razlog za gledanje ovog zabavnog filma ove decenije može biti i nastup Bobana Marjanovića, koji se pojavljuje na samom početku filma kao srpski košarkaški talenat.

Nema komentara

Napišite komentar