Da ne ureknem, bilo je Filmskog fronta!

autor: Teodora Ćurčić 0

Proglašenjem pobednika pred punom salom Kulturnog centra u Novom Sadu zvanično je završen 13. po redu Filmski front, festival kratkog metra, koji se ove godine održao pod sloganom „Da ne ureknem, biće Filmskog fronta! “.

Foto: Teodora Ćurčić

Kao i prethodnih festivalskih večeri, publika je imala priliku da gleda filmove iz dve selekcije. Filmovi iz Srbije i regiona bili su svrstani u selekciju pod nazivom Pomeri se s mesta, dok je odeljak Da ne ureknem bio rezervisan za filmove iz međunarodne selekcije. Gledaoci su odabrali najbolji film iz međunarodne selekcije, dok je o onima iz Srbije i regiona odlučivao tročlani žiri, Ivan Knežević, Ognjen Glavonić i Milan Puzić.

Glavnu nagradu Srbija/region selekcije dobio je film „Medo Mali" reditelja Igora Jelinovića, a pobednik međunarodne selekcije je film koji dolazi iz Španije, „My first Kiss", a čiji je reditelj Albert Manič. Takođe, žiri je dodelio i tri specijalne nagrade, za najbolji scenario (Johhny je mrtav, Jure Debak i Ante Zlatko Stolica), režiju (Ringišpil, Luka Popadić) i montažu (Veče uz radio, Miloš Tomić).

Foto: Teodora Ćurčić

Posle projekcije takmičarskih filmova, usledio je revijalni deo pod nazivom Da ne čuje zlo, gde su se prikazivali horor filmovi stranih autora, nakon čega je usledilo proglašenje pobednika i žurka povodom zatvaranja u pabu Crveni petao.

Ovogodišnji Filmski front otvoren je u sredu, 28. oktobra i trajao je četiri dana, dan više nego prethodnih godina. Ulaz na sve festivalske dane, kao i tematsku tribinu, je bio besplatan. Organizator festivala je Kino klub u Novom Sadu.

Nema komentara

Napišite komentar