"Da ne ureknem, biće Filmskog fronta!"

autor: Teodora Ćurčić 0

U sredu, 28. oktobra počinje 13. festival “Filmski front”, pod sloganom „Da ne ureknem, biće Filmskog Fronta!". Projekcije će se održati u Kulturnom centru u Novom Sadu. Ulaz na sve festivalske dane je besplatan.

Foto: filmskifront.org

“Filmski front” je međunarodni festival kratkometražnog filma čiji je cilj afirmisanje mladih filmskih autora i nezavisnih produkcija. Festival razlikuje dve takmičarske kategorije - međunarodnu i domaću (Srbija/region) selekciju. Bira se oko pedeset filmova koji će biti prikazani na bioskopskim projekcijama. Pobednika svake selekcije bira tročlani žiri, a proglašenje pobednika i zatvaranje festivala održaće se u subotu, 31. oktobra.

Pored projekcija filmova predviđeno je i nekoliko sporednih aktivnosti. Prvi dan festivala završava se u baru PUBeraj gde je organizovano slušanje filmske muzike, žurka zatvaranja se održava u subotu u pabu Crveni petao, dok će u petak biti organizovana tribina „Da kucnem u drvo” u Kulturnom centru. Na tribini će se govoriti o plasiranju filmova na filmske festivale i distribuciji kratkog metra.

Projekat su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo za kulturu i javno informisanje kao i Grad Novi Sad, a za oganizaciju je zadužen Kino klub Novi Sad.

Više informacija o satnici i učesnicima možete pronaći na zvaničnom sajtu http://filmskifront.org/

Nema komentara

Napišite komentar