„Nove tehnologije, nove odgovornosti“ pred studentima novinarstva

autor: Darija Stjepić 0

Međunarodna škola studenata novinarstva počinje sutra i trajaće do 15. septembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu pod sloganom „Nove tehnologije i nove odgovornosti“. Pretposlednjeg dana održaće se 6. Međunarodni festival studenata novinarstva „On the record“.

 

Letnja škola okuplja predavače i medijske profesionalce iz Srbije i Evrope, kao i 30 studenata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Grčke, Mađarske, Rumunije, Albanije, Crne Gore i Makedonije. 

 

Cilj Škole je da se kroz brojna predavanja, radionice, panele, tribine, video i audio projekcije budući medijski profesionalci pripreme za rad u novom digitalnom okruženju, ali i da kroz razmenu iskustava podstakne umrežavanje studentskih medija i stvaranje platforme za razmenu multimedijalnih sadržaja kroz aktivistički pristup prema novim medijskim tehnologijama. Studenti će u manjim grupama pohađati tri radionice. Prvu iz mobilnog novinarstva vodi Karol Cioma, dugogodišnji kamerman i producent na Bi-Bi-Siju, danas medijski trener OEBS-a. Drugu, radionicu iz data novinarstva vodiće Anđela Milivojević, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo. Treću radionicu o fekt-čekingu držaće Stefan Janjić, asistent Filozofskog fakulteta i urednik Fake News Tragača”, navodi se u saopštenju organizatora.

 

Otvaranje škole, koju organizuje Odsek za medijske studije, zakazano je za ponedeljak, 9. septembar u 9. 30 časova (učionica 115/I sprat),  na otvaranju će govoriti: vanr. prof. dr Dejan Pralica, šef Odseka za medijske studije, Gordana Janković, šefica Odeljenja za medije, Misija OEBS-a u Srbiji, Džim Hagengruber, Pres ataše Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i prof. dr Ivana Živančević Sekeruš, dekanica Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Održavanje letnje škole i festivala pomogli su Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) - Misija u Srbiji, Fondacija Hajns Zajdel, Fondacija dr Zoran Đinđić, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad (OPENS) i pivnica Gusan.

 

Zainteresovani predstavnici medija svoj dolazak mogu najaviti na: [email protected], a detaljnu agendu možete pogledati ovde.

Nema komentara

Napišite komentar