Heroji otvorili srpsku nedelju mode

autor: Dunja Funduk, Mia Maraš 0

Revijom muške mode pod nazivom "Heroes" otvorena je Srpska nedelja mode. U prepunoj Fabrici svoje modele prikazalo je više od 30 kreatora i kreatorki i Srbije, ali i iz regiona.

Foto: Vanja Ivošević

Dizajnere koji su imali čast da svojim kreacijama uveličaju samo otvaranje selektovao je naš poznati stilista Srđan Šveljo, a inspiracija za jedno ovakvo, drugačije otvaranje SFW-a bio je Modni heroj, Dejvid Bouvi.

―  Kada sam istraživao kako je Bouvi izgledao 70-ih godina šokirao sam se fotkama koje sam video, mnogo podsećaju na stajlinge koje ja danas radim, tako da je on bio savršena inspiracija i kao heroj mode i heroj muzike kojom se bavio, jer je on zaista bio revolucionaran ― rekao je Šveljo i dodao da muškoj modi trenutno fale boje i dezeni, kako ne bi bila monotona.

Alternativni ambijent Fabrike savršeno se uklopio sa ekstavagandnim i ekscentričnim modelima, a kao lajt motiv koji je povezao sve kreacije, javljala se jaka šminka na licima momaka.

Među okupljenima koji su sa velikim interesovanjem ispratili svako dešavanje na pisti viđene su i kreatorka Nina Karlavaris i mis Vojvodine Bojana Bojanić. Posle uspešne revije, usledila je žurka (po kojima je SFW dobro poznat) u Fabrici.

Srpska nedelja mode trajaće do nedelje, a sve ostale revije biće održane u Master centru Novosadskog sajma. Svoje kreacije prikazaće više od 70 kreatora iz zemlje i sveta.

 

Nema komentara

Napišite komentar